Gabriela Firea vrea o sală polivalentă de 20.000 de locuri lângă Arena Naţională

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, luni, introducerea pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB a mai multor proiecte, printre care unul privind construirea unei săli polivalente cu o capacitate de 20.000 de locuri, lângă Arena Naţională. Construcţia ar urma să coste 138 de milioane de euro.

RomaniaTV.net
11 mart. 2019, 10:34
Gabriela Firea vrea o sală polivalentă de 20.000 de locuri lângă Arena Naţională

„Vom avea în sfârşit o sală polivalentă, o sală multifuncţională în Bucureşti. După epopeea pe care a trăit-o acest proiect – a fost o licitaţie acum câţiva ani de zile, care a avut nenumărate contestaţii şi, în final, a trebuit să o luăm de la capăt, pentru că acel contract iniţial a fost anulat – avem aşadar astăzi de dezbătut şi aprobat indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate realizat de Compania Dezvoltare Durabilă a Municipiului Bucureşti, pentru realizarea unei săli multifuncţionale, cu o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafaţă desfăşurată de 60.000 mp, care va fi dotată şi cu o parcare subterană de 380 de locuri. În afară de sala multifuncţională vor mai fi şi cinci terenuri de sport la nivel, la suprafaţă”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Potrivit Gabrielei Firea, costul estimat este de 138 de milioane de euro. „Nu pot fi comparate costurile cu alte săli similare, pentru că e o capacitate nemaiîntâlnită până acum în România. Am solicitat tuturor federaţiilor sportive să ne transmită necesarul de dotări, astfel încât să fie omologată la standarde internaţionale pentru toate sporturile. Costul estimat 138 de milioane de euro, timp de execuţie, maximum trei ani”, a precizat edilul Capitalei.

Edilul Capitalei a mai anunțat introducerea pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB și a altor proiecte de infrastructură, cum este pasajul Andronache, pentru care PMB ar putea cheltui 42 de milioane de euro.

Gabriela Firea a mai precizat faptul că Primăria Capitalei ar putea construi 8 pasarele pietonale, cu suma de 18 milioane de euro.