Gabriela Firea vrea să schimbe denumirea Parcului Unirii în Parcul Teoctist Patriahul

Primarul Gabriela Firea vrea să schimbe denumirea Parcului Unirii în Parcul Teoctist Patriarhul, potrivit unui proiect ce ar putea fi pus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului General de pe 18 decembrie, scrie consilierul USR, Octavian Berceanu, pe pagina de Facebook. Acesta a prezentat proiectul de hotărâre, iar în expunerea de motive, reprezentanții municipalității argumentează că poartă acest nume atât parcul, cât și fântânile cântătoare, stațiile de metrou, magazinul și bulevardul.

RomaniaTV.net
16 dec. 2019, 14:36

După ce a fost schimbată denumirea Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai, un alt parc din Capitală se pregăteşte de rebotezare. Primarul Gabriela Firea vrea să schimbe denumirea Parcului Unirii în Parcul Teoctist Patriarhul, potrivit unui proiect ce ar putea fi pus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului General de pe 18 decembrie.

„Un alt motiv care ne determină să propunem schimbarea denumirii din ”Parcul Unirii” în Parcul Teoctist Patriarhul este supra-atribuirea atributului ”Unirii” atat parcului situat în piața cu același nume, fântânii cântătoare devenită obiectiv turistic, apoi magazinului care domină perspectiva spre Est, cât și celor două stații de metrou, precum și a bulevardului limitrof, fapt de natură să inducă o oarecare confuzie la nivelul turiștilor și al celor aflați în căutarea unei adrese în acest vast perimetru”, se arată în expunerea de motive a proiectului prezent pe 18 decembrie pe ordinea de zi a sedinței CGMB.

”De mâine Parcul Unirii se va numi Parcul Teoctist Patriarhul, că așea vreau eu, dictează nașa București-ului! Nașă Primar, dacă botezul locurilor din București vă este la degetul mic precum acordarea contractelor și cheltuirea banului public, nu vreți să vă ridicăm o statuie în care să-l tineți în brațe pe micul ciobănel Bucur, intitulată ”Nașterea numitului Bucur”? Parcul va fi supus unor lucrări de modernizare cu costuri probabile de peste 8 milioane de euro, printr-un proiect care nu a fost supus unui concurs de soluții, așa cum se întamplă în lumea civilizată! Noapte minții, dragă Nașă!”, a scris Berceanu.

Primăria Capitalei va reamenaja Parcul Unirii, valoarea lucrărilor fiind estimată la 8,5 milioane lei, potrivit unui proiect aprobat recent de Consiliul General. Instituția a transmis la solicitarea HotNews.ro câteva imagini cum va arăta spațiul verde din centrul Capitalei după lucrări. În linii mari va fi schimbat sistemul de iluminat, vor fi făcute două alei noi, arborii uscați vor fi înlocuiți, se va aduce mobilier nou și va fi amenajată o zonă pentru Euro 2020.