Gabriela Scutea, taxată pentru participarea la protestele de la Bruxelles la interviul pentru şefia Parchetului General

Publicat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 14:58 // Actualizat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 14:58 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul Gabriela Scutea, fostă adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi, intervievată miercuri la Ministerul Justiţiei pentru postul de procuror general, a fost întrebată cu privire la participarea sa la protestele de la Bruxelles. În replică, Gabriela Scutea a spus că la Bruxelles a purtat acelaşi pardesiu şi acelaşi fular cu care s-a prezentat la interviu. De asemenea, Scutea a spus că obligaţia de rezervă a magistraţilor nu înseamnă că în situaţii deosebite nu îşi pot spune punctul de vedere, scrie news.ro.

Gabriela Scutea a fost întrebată, miercuri, în cadrul interviului pentru procuror general, de către Mariana Moţ dacă a participat la protestul magistraţilor de la Bruxelles.

"Mi s-a părut mie sau v-am văzut pe scări la Bruxelles? Mi s-a părut, v-am confundat?", a întrebat Mariana Moţ.

Gabriela Scutea a răspuns: "Sunt eu. Sunt cu acelaşi pardesiu şi cu acelaşi fular pe care le am şi astăzi!"

Ea a continuat, precizând că protestul este o formă de exprimare, iar obligaţia de rezervă a magistraţilor nu înseamnă că în situaţii deosebite nu îşi pot spune punctul de vedere.

"Protestul a fost unul tăcut, este o formă de exprimare, chiar dacă a fost dus în afara ţării. Din alt punct de vedere, atât Inspecţia nostră Judiciară, cât şi nişte instrumente ale Consiliului Europei, dacă nu greşesc, arată că obligaţia de rezervă a magistraţilor nu înseamnă că în situaţii deosebite să nu îşi expună punctul de vedere", a explicat Gabriela Scutea.

Magistraţi de la mai multe parchete şi instanţe au protestat în faţa Palatului de Justiţie din Bruxelles, faţă de repetatele modificări ale legilor justiţiei.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Gabriela Scutea Mariana Moţ protest magistrati Bruxelles Tudorel Toader
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 apr 22:37
Răspunde | Votează email 0 email
gica
....SE DA DESTEAPTA ,DAR ...NU E DE NASUL FUNCTIEI PE CARE O RAVNESTE...E BUNA NUMAI....DE PROTESTE,SE PARE,! NICI LEGEA N-O STIE,PANA LA VARSTA ASTA...DAAAR, SE VREA SEFA...ADICA ,KOVESI POATE SI GASCA EI,NU ?!
1
EUR
4.7769
RON
29 Jan
noapte 1 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H