Gabriela Szabo a desluşit misterul lingourilor de aur câștigate în 1997: „Nu vă imaginați că am venit cu ele prin aeroport”

Gabriela Szabo a desluşit misterul lingourilor de aur câștigate în 1997. Fosta atletă a vorbit despre lingourile pe care le-a câștigat după Golden Four, în urmă cu 25 de ani, când avea 21 de ani şi a dezvăluit unde sunt ele acum.

31 mai 2022, 19:40
Gabriela Szabo a desluşit misterul lingourilor de aur câștigate în 1997: „Nu vă imaginați că am venit cu ele prin aeroport”
Gabriela Szabo a desluşit misterul lingourilor de aur

Gabriela Szabo a desluşit misterul lingourilor de aur. De-a lungul timpului s-a vorbit despre declarația de avere și, nu o dată, despre lingourile de aur pe care le-a câștigat atunci când, în 1997, a concurat în Golden Four. Sportiva povestește că, la început, nici nu și-a dat seama că va câștiga cele patru competiții importante.

Gabriela Szabo a desluşit misterul lingourilor de aur

Gabi Szabo spune că nu este niciun mister legat de acele lingouri de aur și că, firește, nu a trecut cu ele ”la purtător” prin aeroport.

Citeşte şi: Gabriela Szabo, batjocorită de naşa ei. Daune morale pentru că a făcut-o „cățea nesimțită” sau „cocoșată”

În 1997 am concurat în Golden Four. N-am conștientizat că am șanse să câștig. Pur și simplu, am câștigat pentru prima oară în istoria atletismului titlul de campioană mondială. Celelalte colege ale mele au câștigat titlurile mondiale în sală. Pe pistă, în aer liber, a fost primul titlu, în aer liber, câștigat de Gabi Szabo. Ceea ce a fost un succes uriaș pentru atletismul românesc. După care am intrat în acest Golden Four, au fost patru competiții importante – Zurich, Berlin, Monaco și încă o cursă. Eu nici nu știam că alerg în Golden Four sau că, la final, trebuie să împărțim lingourile de aur.

Efectiv n-am știut, vă spun cu toată sinceritatea. Atunci a fost o presiune pe umerii mei, să nu pierd ultima cursă. Și n-am pierdut-o. Am câștigat-o și, la final, a venit președintele Federației Internaționale de Atletism, m-a pus într-o mașină decapotabilă, am făcut turul de onoare al pistei de la Berlin și la final am împărțit 20 de kilograme de aur cu ceilalți doi câștigători.

Misterul mai puțin contează. Nu vă imaginați că s-au dat lingourile de aur și am venit cu ele prin aeroport. Ți s-a dat posibilitatea să alegi, lingourile sau banii. La momentul respective, am ales lingourile. Da, ele sunt într-o bancă. Cert este că lumea trebuie să înțeleagă că eu, Gabi Szabo, mi-am făcut bănuții cu foarte multă muncă”, a declarat Gabriela Szabo, pentru Gândul.ro.