Gabriela Szabo critică ordonanţa guvernului pentru acordarea de vouchere copiilor care practică sport de performanţă

Fosta atletă Gabriela Szabo a criticat, într-o postare pe Facebook, ordonanţa Guvernului privind acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru sprijinirea şi încurajarea copiilor în practicarea sportului de performanţă. Fost ministru al Sportului, Szabo afirmă că proiectul nu este sustenabil, pe termen mediu sau lung.

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 10:31
Gabriela Szabo critică ordonanţa guvernului pentru acordarea de vouchere copiilor care practică sport de performanţă

„Mă întristează ultima decizie a guvernului, vom fi singura ţara din lume care plăteşte copiii sa vina la sport! Indiferent că se maschează sub denumirea de vouchere pentru echipament…

Doar câteva soluţii practice şi mult mai pertinente ar fi :

– guvernul să aloce bani cluburilor sportive din ţara pentru achiziţionarea de materiale sportive, echipament.

– guvernul să contribuie cu fonduri pentru ca sportivii români să poată fi trimişi la competiţiile naţionale. Sportivii noştri sunt susţinuţi să facă performanţă aproape exclusiv doar de către autorităţile locale.

– guvernul să aloce fonduri pentru igienizare, dezinfecţie, in bazele sportive etc.

Traim vremuri interesante, mâine, poimâine vom plăti copii sa meargă la teatru, şcoală, s.a.m.d.

În concluzie, proiectul nu este sustenabil, pe termen mediu sau lung. Copiii nu se cresc folosindu-ne de recompense sau pedepse… aici vorbim de EDUCAŢIE. Educaţie prin Sport”, a scris, vineri, Szabo, fost ministru al Tineretului şi Sportului, pe Facebook.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, joi, că Guvernul a adoptat prin ordonanţă de urgenţă acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă.

Este vorba de vouchere a câte 300 de lei care să fie folosite la prima legitimare a unui copil la un club sporti.

„Astăzi Guvernul a adoptat prin ordonanţă de urgenţă acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă. Este o măsură, o intervenţie urgentă a guvernului în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii în ţară să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi la nivelul entităţilorr sportive din România şi pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi. Din păcate acum cifra copiilor care practică sport în regim legitimat este mai mică decât nevoia sportului românesc. Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă. Există numeroase beneficii legate de sănătate, evident. Acest voucher poate să-i asigure primul echipament sau primele condiţii pentru a-şi asigura această activitate fizică. Există evident beneficii sociale, sportul trebuie privit ca formă de educare”, a spus Stroe.

Citeşte şi: ROMANIA – IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Începe Liga Naţiunilor!