Gabriela Szabo, dată afară de la şefia CSM Bucureşti de Nicuşor Dan. Anchetă a Corpului de Control al Primăriei

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunţat că a demis-o pe Gabriela Szabo din funcţia dedirector general al lui CSM Bucureşti, din cauza rezultatelor slabe înregistrate de mai multe secţii ale grupării bucureştene.

03 iun. 2022, 14:37
Gabriela Szabo, dată afară de la şefia CSM Bucureşti de Nicuşor Dan. Anchetă a Corpului de Control al Primăriei
Gabriela Szabo, dată afară de la şefia CSM Bucureşti de Nicuşor Dan

Gabriela Szabo, dată afară de la şefia CSM Bucureşti de Nicuşor Dan. Decizia primarului general al Capitalei vine la puţin timp după ce echipa de handbal feminin, care primeşte cea mai mare din bugetul clubului, a ratat atât accederea ăn Final Four, cât şi titlul intern.

Nicuşor Dan a dat-o afară pe Gabriela Szabo de la CSM Bucureşti

„Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal București. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detașată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncți.

Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administrație al CSM București, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară. Actuala conducere a ratat obiective competiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos (decizii pripite și fără consultare, dar și tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relațiile interne, abordări conflictuale în interacțiunile cu șefii secțiilor sportive).

În același timp, în urma semnalelor primite din interior, voi trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM București.

Precizez că am toată prețuirea pentru performanțele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o privește activitatea ei în fruntea CSM București”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Cristina Neagu, plătită cu 20.000 euro lunar, din banii publici. CSM Bucureşti i-a mărit salariul handbalistei şi i-a prelungit contractul

Centrul Metropolitan de Educație și Cultură „Ioan I. Dalles”, noua instituţie pe care o va conduce Gabriela Szabo, se ocupă, printre altele, de formare profesională prin sisteme educaţionale corespunzătoare cerinţelor de pe piaţa muncii – cursuri acreditate (fotografie, design vestimentar, croitorie, modă, aranjamente florale și Ikebana, peisagistică, actorie, Public Speaking, comunicare și relații publice, astrologie, arta imprimării pe material textil, nutriție și educație alimentară etc); pregătirea și organizarea cursurilor pentru adulți de limbi străine (engleză, daneză, germană, turcă, arabă, japoneză, chineză, precum și cursuri de limba română pentru străini/expați); cursuri pentru copii; organizarea de activităţi şi manifestări culturale: găzduirea spectacolelor de teatru, concertelor și expozițiilor; organizarea de conferinţe publice din diverse domenii (cultural, social, turistic, religios, medical, politic și nu numai).

Centrul dispune de două săli de spectacole, renovate și modernizate, Sala Dalles (cu 344 locuri, situată în Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 18, sector 1, București), Sala I. C. Brătianu (cu 200 de locuri, din str. Biserica Amzei nr 5-7,  sector 1, București).