Gaddafi a murit din cauza unei răni provocate de un glonţ în zona capului, potrivit autopsiei

Muammar Gaddafi a murit din cauza unei răni provocate de un glonţ în zona capului, a declarat Othman al-Zintani, şeful echipei de doctori legişti care a realizat în cursul nopţii autopsia cadavrului fostului lider libian - transmite AP.

RomaniaTV.net
23 oct. 2011, 11:52
Gaddafi a murit din cauza unei răni provocate de un glonţ în zona capului, potrivit autopsiei

Medicul a spus că autopsia a fost terminată duminică, dar că nu va dezvălui mai multe detalii înainte să predea un raport procurorului general, scrie Agerpres.

Un alt doctor implicat în autopsie a declarat pentru Reuters că în mod evident Gaddafi a murit din cauza unei răni provocate de gloanţe. Dar nu a dat detalii dacă este vorba de o rană provocată de gloanţe pe partea stângă a capului lui Gaddafi. Acest doctor a dat asigurări că după ce va fi prezentat procurorului general raportul privind autopsia, totul va fi plăcut public.

Autopsia a fost efectuată la o morgă din Misrata. După autopsie, cadavrul lui Gaddafi va fi readus în camera frigorifică dintr-un centru comercial din oraş unde fusese dus înainte de autopsie şi unde poate fi văzut de public.

Imagini cu fostul lider însângerat, batjocorit şi bătut de către cei care l-au capturat în oraşul natal Syrta, au ridicat semne de întrebare în legătură cu faptul dacă a fost ucis într-un schimb de focuri, aşa cum sugerează guvernul, sau a fost executat în mod deliberat, comentează AP. Îngrijorarea internaţională în legătură cu această chestiune a umbrit planurile guvernului de tranziţie de a declara eliberarea ţării în cursul zilei de duminică, după luni de vărsare de sânge, în timpul unei revolte menite să-l elimine pe liderul detestat de aproape 42 de ani.