Gaddafi răpea fete de şcoală pentru a le folosi ca sclave sexuale

Publicat: Duminică, 23 Septembrie 2012 19:07 // Actualizat: Duminică, 23 Septembrie 2012 19:49 // Sursa: RTV.net

Din ordinul fostului dictator libian, elevele erau răpite şi bătute, pentru a fi folosite apoi ca sclave sexuale, în haremul lui Gaddafi. Dictatorul libian obişnuia să le vioeze în pauzele de citit email-uri, dezvăluie într-o carte nou-apărută, o jurnalistă franceză.

Jurnalista franceză Annick Cojean a obţinut mărturii cutremurătoare de la fetele care au fost răpite şi forţate să se prostitueze în "haremul" dictatorului libian. Ea a publicat săptămâna trecută o carte despre ororile comise de Muammar Gaddafi, în care a povestit aceste lucruri, scrie Daily Mail.

Una dintre aceste victime, Soraya, avea numai 15 ani, în 2004 când a fost răpită de oamenii lui Gaddafi, pe care el îi trimitea să "recruteze talente" din şcoli. Fata fusese selectată pentru a-i înmâna un buchet de flori dictatorului libian, când el urma să le viziteze şcoala la care fata învăţa. Ea a povestit că Gaddafi o viola în mod repetat, o bătea şi urina pe ea în cei cinci ani cât a stat în captivitate.

O altă victimă a fostului dictator, Houda, a povestit în cartea reporterei Annick Cojean, intitulată "În haremul lui Gaddafi", că a intrat pe mâinile fostului dictator când avea 18 ani. Ea a fost abuzată timp de cinci ani cât a stat în captivitate, după ce fusese forţată să facă sex cu el în schimbul promisiunii de a-i elibera fratele din închisoare.

Altă fată din "haremul" lui Gaddafi a povestit că fostul dictator libian o forţa să poarte lenjerie intimă din dantelă şi să vizioneze filme porno. Ea a mai spus că dictatorul avea nevoie de câteva fete pe zi.

Jurnalista franceză a dezvăluit şi suferinţa victimelor după au ieşit din captivitate şi s-au întors în familiile lor, care le-au respins sau le-au pedepsit după principii vechi, pentru faptul că au făcut sex în afara căsătoriei. Cojean a recunoscut pentru Le Monde că interviurile cu fetele au fost "una dintre investigaţiile cele mai dureroase" pe care le-a făcut.

Pentru France 24, jurnalista a spus că, "pentru Gaddafi, violul era o armă, un mod de a-i domina pe ceilalţi - în special pe femei, pentru că era, bineînţeles, mai uşor, dar şi pe bărbaţi, posedându-le nevestele şi fiicele".

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8278
RON
09 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H