Gafa anului în finanţele mondiale. O ţară a primit din greşeală o sumă de şase ori mai mare decât propriul PIB

Publicat: Miercuri, 28 Noiembrie 2018 13:33 // Actualizat: Miercuri, 28 Noiembrie 2018 13:33 // Sursa: romaniatv.net

Republica Centrafricană susține că a primit marți un împrumut de 12 miliarde de dolari din partea băncii ruse de stat VTB, însă directorii instituției bancare spun că infuzia de bani a fost provocată de o „eroare administrativă”.

Împrumutul este menționat în raportul fiscal al VTB, publicat de banca centrală a Rusiei. Potrivit The Moscow Times, suma transferată este mai mare de șase ori decât producția pe un an a Republicii Centrafricane (PIB-ul acestei ţări este de 1,95 miliarde dolari). Administrația VTB a precizat că, în realitate, banii acordați fostei colonii franceze nu există, ci au fost menționați doar în notificarea primită de autoritățile centrafricane. VTB nu a precizat însă cine este de vină pentru această eroare și cum de o sumă atât de mare a trecut neobservată în baza de date a băncii.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului Republicii Centrafricane, Ange Maxime Kazagui, a comentat: „Nu am nicio informație în acest sens. Dar nu sună credibil, deoarece suma de 12 miliarde de dolari depășește capacitatea Republicii Centrafricane de a procesa o datorie".

Republica Centrafricană este o ţară în care Moscova este foarte implicată militar, având aici o bună piaţă de desfacere pentru armament pentru întregul continent, o afacere de multe multe miliarde de dolari. Nu mai puțin de 175 de contractori privați activează în acest moment în inima Africii.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 nov 06:50
Răspunde | Votează email 0 email
Citrus Loans
Oferta de împrumut
Căutați un împrumut autentic? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Oferim toate tipurile de împrumuturi de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare sunt sigure, autentice și 100% garantate și garantate. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; ([email protected])
Mulțumesc
1
EUR
4.7627
RON
22 May
noapte 12 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H