Gafă de preşedinte: Barack Obama, criticat pentru că a salutat necorespunzător un puşcaş marin

O scurtă înregistrare video în care un puşcaş marin american este salutat de preşedintele Barack Obama care ţinea în mână o cană de cafea a provocat marţi reacţii negative pe reţelele de socializare, relatează DPA, citată de Agerpres.

24 sept. 2014, 12:27

În înregistrarea postată de Casa Albă poate fi văzut preşedintele Obama care coboară din elicopterul oficial, ţinând o cană în mâna dreaptă, după ce a sosit la New York pentru a participa la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU. În momentul în care ajunge la capătul scărilor, liderul american îl salută pe un puşcaş marin situat în dreapta sa, fără însă a lăsa din mână cana de cafea.

”Salutul preşedintelui Obama a fost incredibil de lipsit de respect faţă de puşcaşii marini. Nu are nicio scuză”, a scris un internaut, Christopher MacNeill, pe reţeaua Twitter.

”Lipsă maximă de respect”, a spus un alt internaut, Rick Pohle.

Citeşte şi Obama, GAFĂ URIAŞĂ la summitul G8. A confundat un ministru cu un cântăreţ CELEBRU

Salutul a devenit o tradiţie pentru preşedintele SUA atunci când îl întâlneşte pe reprezentantul puşcaşilor marini care îl întâmpină la coborârea din elicopterul oficial.

Obama nu este primul preşedinte american care execută impropriu un salut. În anul 2001, preşedintele american de atunci, George W. Bush, a fost fotografiat când încerca să salute ţinându-şi în acelaşi timp câinele de lesă.