GAFĂ la BAC 2019: Elevii unui liceu din Blaj au primit DE DOUĂ ORI subiecte greşite la proba de Limba şi Literatura Română

Elevii care au susţinut luni proba la Limba şi Literatura Română la examenul de Bacalureat 2019 la Colegiul Naţional ”Inochentie Micu Clain” din Blaj au primit de două ori subiecte greşite. Mai exact, elevii de la profilul Uman au primit subiectele celor de la profilul Real de două ori, potrivit ziarulunirea.ro.

RomaniaTV.net
02 iul. 2019, 09:59
GAFĂ la BAC 2019: Elevii unui liceu din Blaj au primit DE DOUĂ ORI subiecte greşite la proba de Limba şi Literatura Română

După aproximativ 20 de minute, timp în care elevii se apucaseră deja de rezolvarea subiectelor, comisia i-a anunţat că au primit subiectele greşite. Foile de examen au fost anulate şi elevii au primit un alt set de subiecte. Doar că şi acestea erau greşite, fiind de fapt aceleaşi cu cele de la profiul Real pe care le primiseră şi prima dată. Elevii i-au semnalat preşedintelui de comisie problema. Foile de examen au fost din nou anulate. După aproximativ 50 de minute de la începerea probei de BAC, elevii de la uman au primit subiectele corecte.

Inspectorul şef al IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, a confirmat pentru alba24.ro, problema apărută în timpul examenului de Bacalaureat de la „Inochenţie Micu Clain” din Blaj şi a anunţat că la nivelul instituţiei pe care o conduce a fost deschisă o anchetă în acest caz.