Gafă la Cotroceni: Administraţia Prezidenţială a anunţat că astăzi este zi de sărbătoare naţională

Administraţia prezidenţială a dat un mesaj în care Traian Băsescu anunţă că astăzi este un moment de sărbătoare pentru toţi românii deoarece este Ziua Drapelului.

RomaniaTV.net
26 iun. 2013, 13:52
Gafă la Cotroceni: Administraţia Prezidenţială a anunţat că astăzi este zi de sărbătoare naţională

Administraţia Prezidenţială a făcut, miercuri, o gafă uriaşă, anunţând că este zi de sărbătoare naţională – Ziua Drapelului – şi îndemnându-i pe toţi românii să sărbătorească acestă zi. Administraţia Prezidenţială nu a spus însă niciun cuvânt despre ziua de doliu naţional în memoria victimelor accidentului de autocar din Muntenegru, potrivit România TV.

Astfel, într-un mesaj, preşedintele Traian Băsescu i-a îndemnat să sărbătorească aşa cum se cuvine ziua de 26 iunie, spunând că ” Ziua Drapelului Naţional reprezintă pentru toți românii un moment de sărbătoare”, această zi amintind de „lupta românilor de-a lungul timpului pentru unitate naţională”.  „În această zi îi îndemn pe toţi românii, oriunde s-ar afla, să cinstească așa cum se cuvine acest simbol naţional. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România! La mulţi ani, Tricolor!”, le-a urat Băsescu tuturor românilor în mesajul său.

Mesajul prezidenţial oarecum un mesaj contradictoriu, deoarece, în asemenea împrejurări, când se decretează zi de doliu naţional, toate instituţiile statului trebuie să se conformeze şi să respecte ziua de doliu.