Gafă la Ministerul Sănătăţii. Secretarul de stat care a anunţat că românii NU vor mai primi pastile cu iod a prezentat doar un punct de vedere personal

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au reacţionat după ce secretarul de stat Tiberiu Brădăţan a anunţat că românii NU vor mai primi pastile cu iod.

16 mai 2022, 23:34
Gafă la Ministerul Sănătăţii. Secretarul de stat care a anunţat că românii NU vor mai primi pastile cu iod a prezentat doar un punct de vedere personal
Gafă la Ministerul Sănătăţii pe tema pastilelor cu iod

Gafă la Ministerul Sănătăţii. Reprezentanţii instituţiei au precizat că Brădăţan a prezentat doar un punct de vedere personal şi că iodura va ajunge gratuit la populaţie.

Gafă la Ministerul Sănătăţii pe tema pastilelor cu iod

Citeşte şi Cum se administrează pastilele cu iod, de ce nu se iau de către persoanele de peste 40 de ani. Alexandru Rafila: „Se iau doar în cazul unei urgenţe, în doză unică”

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii i-au asigurat pe români că pastilele de iodură de potasiu vor fi distribuite gratuit către populaţie după finalizarea campaniei de informare.

„Comprimatele de iodură de potasiu trebuie administrate către persoanele eligibile în cazul pericolului de expunere la radiații ca urmare a unui incident nuclear. Ministerul Sănătății lucrează la organizarea unui sistem de distribuție gratuită către populație care va fi operationalizat după ce campania de informare publică asupra acestui subiect se va încheia”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Noile precizări au fost făcute după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a anunţat că pastilele de iodură de potasiu nu vor mai fi distribuite populaţiei, după ce medicii de familie au refuzat să împartă pilulele.

„Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu și-l dorește nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o astfel de situație care să impună administrare de iod tuturor cetățenilor. Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare”, a precizat Tiberius Brădăţan la Europa FM.

Secretarul de stat a spus la Europa FM că cele 30 de milioane de pastile produse de curând de Antibiotice Iași rămân la Direcțiile de Sănătate Publică.

După aceste declaraţii, reprezentaţii Ministerului Sănătăţii au transmis că secretarul de stat „a prezentat doar un punct de vedere personal, nefiind la curent cu acest subiect”.

Citeşte şi Institutul Clinic Fundeni: Starea fetiţei cu transplant hepatic este critică