Institutul Clinic Fundeni: Starea fetiţei cu transplant hepatic este critică

Fetița în vârstă de 5 ani, care suferă de boala Wilson și care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică, anunță prin intermediul unui comunicat reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

16 mai 2022, 22:55
Institutul Clinic Fundeni: Starea fetiţei cu transplant hepatic este critică

Starea fetiţei transplantate hepatic la Institutul Clinic Fundeni este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă, informează instituţia medicală, luni, într-un comunicat de presă.

Noi detalii despre fetiţa de 5 ani în urma transplantului de ficat: Grefa hepatică este funcţională
„După o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiţei este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă”, afirmă sursa citată.

Transplantul hepatic a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni. Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu„.

Copila de cinci ani diagnosticată cu hepatită în mod misterios nu răspunde la tratament. Medicii spun că are boala Wilson
Transplantul de ficat la fetiţa cu hepatită severă, care s-a dovedit a avea boala Wilson, o afecțiuni genetică rară, a fost realizat la începutul lunii mai, donatorul fiind un tânăr de 17 ani.

Pacienta ajunsese într-o stare de insuficiență hepatică acută, care necesita transplant de urgență. Salvarea ei a venit de la adolescentul aflat în moarte cerebrală. Părinții lui au acceptat să-i doneze organele. Ficatul a fost împărțit în două, lobul stâng a fost primit de fetiță, iar lobul drept a ajuns la un adult.