Gafa lui Chiţoiu, scuzată de Ponta: Nu vă puteţi supăra pentru că a uitat un NU VIDEO

Premierul Victor Ponta crede că ministrul economiei Daniel Chiţoiu are probleme cu negaţia. Aşa a explicat şeful Executivului gafa făcută de ministru atunci când a anunţat că va începe în acest an exploatările de la Roşia Montană. Victor Ponta a zis că Daniel Chiţoiu voia de fapt să spună contrariul.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 14:28
Gafa lui Chiţoiu, scuzată de Ponta: Nu vă puteţi supăra pentru că a uitat un NU VIDEO

„Noi suntem un Guvern pentru dezvoltarea mineritului eficient şi, de asemenea, să asigurăm şi condiţiile de protecţie pentru locuitorii din zonele de exploatare minieră. Eu sunt convins că acest proiect va demara în acest an. Împreună cu doamna ministru Rovana Plumb, care, la dânşii este în momentul de faţă problema de a acorda avizul de mediu şi de a stabili garanţiile pentru investitori garantiile pentru investitori”.

Aceasta a fost declaraţia ministrului economiei Daniel Chiţoiu de săptămâna trecută. După care a revenit cu un comunicat în care nu mai recunoaşte ce a spus.

„În cadrul întâlnirilor avute – cu ocazia deplasării la Roşia Montană – sau a conferinţei de presă susţinute, dl. Daniel Chiţoiu NU a făcut niciodată afirmaţia conform căreia proiectul de la Roşia Montana va demara în acest an. Declaraţia prin care se asuma termenul de sfârşit de an 2012 s-a referit la preluarea societăţii Cuprumin Abrud de Consiliul Judeţean Alba”, se arată în comunicat.

Şeful lui direct, premierul Victor Ponta, i-a găsit altă scuză, informează România TV. Ponta spune că Guvernul nu şi-a schimbat poziţia în privinţa proiectului Roşia Montană, iar ministrul Economiei a dorit să transmită că acest proiect nu va demara în acest an, dar a uitat să îl includă pe „nu” în propoziţie.

„Haideţi să lămurim şi cu Roşia Montana pentru că domnul Chiţoiu, l-am întrebat, mi-a spus că a vrut să spună că NU se face anul acesta, dar nu i-a ieşit nu-ul. Nu vă puteţi supăra pe un politician pentru că a uitat un nu”, a declarat Victor Ponta.

La solicitarea unor reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale de a-l demite pe ministrul Economiei pentru aceste afirmaţii, Ponta a răspuns, zâmbind, că „nu ar fi o idee rea”, dar a precizat că ministrul i-a prezentat explicaţii pe această temă.