CAZ ŞOCANT DE MALPRAXIS: Copil operat din greşeală la piciorul sănătos

Mihai este un copil liniştit şi vesel. La cei 7 ani ai lui povesteşte cu destulă detaşare de pericolele prin care a trecut. ,,Acum sînt bine, mai şchiopătez un pic. Sper că a trecut" spune copilul. Mihai Dorca este elev în clasa I şi a fost victima unui accident de circulaţie petrecut chiar lîngă blocul în care locuieşte.

RomaniaTV.net
12 feb. 2014, 09:33
CAZ ŞOCANT DE MALPRAXIS: Copil operat din greşeală la piciorul sănătos

Şoferul unei maşini de marfă, microbuz, la o manevră cu spatele n-ar fi văzut copiii care se jucau pe alee şi l-a lovit pe Mihai care era cu bicicleta. Dosarul de cercetare a accidentului se află din data de 14 iunie 2013 la Poliţia Făgăraş, dar pînă în prezent n-au fost găsiţi vinovaţii. În urma accidentului copilul a suferit o fractură la piciorul stîng pe lîngă alte traumatisme. Dar ghinioanele nu s-au oprit aici pentru Mihai, scrie Monitorul de Făgăraş.

Medici, daţi în judecată. Au operat un copil la mână sănătoasă

A greşit piciorul

Mihai Dorca a ajuns la Spitalul de Copii Braşov unde a fost internat cu diagnosticul ,,fractură supracondiliană femur stîng, cu angulare”. Copilul a suferit o intervenţie chirurgicală la data de 17 iunie 2013, iar conform raportului de expertiză medico-legală nr. 51/E din 2 iulie 2013, în privinţa operaţiei se stipulează: ,,s-a practicat reducere ortopedică, osteosinteză cu două brose în X, imobilizare gipsată”. Acelaşi document stipula 50-.55 zile de îngrijiri medicale. În luna ianuarie 2014, copilul a fost dus la acelaşi spital pentru extragerea materialului de osteosinteză. ,,Am mers la medicul Ruja Mihai Liviu care urma să-l opereze pe copil. I-a făcut anestezie generală şi a început operaţia. Numai că în loc să intervină la piciorul cu tije, l-a operat la piciorul sănătos. Cînd şi-a dat seama că nu găseşte tijele, l-a operat şi la piciorul stîng. Acum copilul are operaţii la ambele picioare” spune tatăl copilului, Ovidiu Doru Dorca.

Citeşte şi Un ortoped DISTRAT, acuzat de MALPRAXIS, după ce a operat o pacientă la piciorul SĂNĂTOS

Plângere la Colegiul Medicilor Braşov

Medicul legist Grancea Nicolae stipulează în certificatul medico-legal eliberat la data de 21 ianuarie 2014 că ,,Dorca Mihai în vîrstă de 7 ani care declara că a fost victima unei intervenţii chirurgicale nejustificate: Genunchiul drept prezintă o incizie chirurgicală de 3,5 cm cu traiect vertical. Genunchiul stîng prezintă incizii chirurgicale verticale de 3 cm şi respectiv 3,5 cm. Din copia buletinului de ieşire din Spitalul de Copii Braşov rezultă internare în perioada 14-16 ianuarie 2014 cu diagnosticul ,,fractură supracondiliană femur stîng” se arată în certicicatul medico-legal. Medicul legist stipulează la concluzii că Mihai Dorca a fost operat nejustificat la genunchiul drept. Părinţii copilului au depus o plîngere la Colegiul Medicilor Braşov împotriva medicului de la Spitalul de Copii Braşov, Ruja Mihai Liviu. ,,Considerăm inadmisibilă o asemenea eroare. După efectuarea intervenţiei chirurgicale, neoficial, am fost anunţaţi că din greşeală procedurile de extragere a materialului de osteosinteză au fost începute la membrul drept, iar ulterior, a fost operat la membrul stîng extrăgîndu-se materialul” scriu părinţii în plîngerea depusă la Colegiul Medicilor Braşov. 

Citeşte şi Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul medicului care a operat o femeie la piciorul sănătos