Gafa momentului în Parlament! Dacian Cioloș a cerut moment de reculegere pentru „cei 40 de români care și-au pierdut viața în pandemie”

Premierul desemnat Dacian Cioloș a făcut o gafă în plenul Parlamentului, la votul de învestitură. El a cerut un moment de reculegere pentru „cei 40 de români care și-au pierdut viața în pandemie”.

20 oct. 2021, 10:45
Gafa momentului în Parlament! Dacian Cioloș a cerut moment de reculegere pentru „cei 40 de români care și-au pierdut viața în pandemie”

Premierul desemnat Dacian Cioloș a făcut o gafă în plenul Parlamentului. El a cerut un moment de reculegere pentru „cei 40 de români care și-au pierdut viața în pandemie”.

„Pentru toți cei care și-au pierdut viața, familiile îndoliate, pentru cei care și-au pierdut veniturile, pentru cei care nu știu cum vor ieși din iarnă cu plata facturilor suntem datori să răspundem cu responsabilitate.  Propun să ținem un moment de reculegere pentru cei 40 de români care și-au pierdut viața în pandemie”, a declarat Dacian Cioloș.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a luat cuvântul în plen pentru a-i convinge pe parlamentari să voteze Guvernul.

„Vin aici pentru a vă cere un vot pentru un Guvern de criză. Vrem să oferim un gest de responsabilitate. Indiferent de rezultatul votului, indiferent de lupta politică, rezultatele bune sau proaste le vom împărţi împreună cu cetăţenii României. Suntem într-un moment de criză profundă care nu mai poate fi negată sau ignorată. Din acest motiv, aş dori şi v-aş propune ca această şedinţă să nu fie una a discursurilor politice care să concentreze pe adversar”, a spus Cioloş.

„Nu sunt aici pentru a ataca pe nimeni şi nici pentru a ţine discursuri memorabile prin care să caut vinovaţi. Sunt aici pentru a-mi asuma propria vină a superficialităţii şi indiferenţei din trecut şi mai ales pentru a-mi asuma ceea ce poate fi făcut de acum înainte.

Trebuie să înţelegem uriaşa putere, dar şi responsabilitate care se găseşte pe umerii fiecăruia dintre noi”, a adăugat premierul desemnat.

Dacian Cioloş, în Parlament. „Pandemia a produs deja peste 40.000 de victime. Nu e o glumă”

„Pandemia a produs deja peste 40.000 de victime. Este o imensă tragedie care a îndoliat mii de familii şi dacă vreți o cifră şi mai dureroasă, un sfert de milion de români au fost afectaţi direct prin pierderea unei persoane dragi.

Pandemia nu e o glumă. Nu e imaginară şi nu e o luptă politică. Înfruntarea între viaţă şi moarte nu are culoare politică”, a adăugat Dacian Cioloş.


loading...