Meciul România – Ungaria. Gafa URIAŞĂ a Antenei 1, care i-a scos din pepeni pe maghiari

Tensiunile create în jurul meciului România - Ungaria din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2014 au culminat cu o gafă a postului TV care a transmis meciul şi care i-a scos din sărite pe maghiari.

RomaniaTV.net
07 sept. 2013, 11:52

Violenţele de nedescris provocate de suporterii unguri la Bucureşti, înaintea meciului cu România şi comportamentul nu tocmai ortodox al fanilor naţionalei României, preocupaţi mai mult de rivalităţile interne decât de a-i susţine pe „tricolori”, au umbrit întâlnirea dintre reprezentativele celor două ţări, ce a avut loc vineri seară, pe Arena Naţională, în preliminariile CM 2014. Dincolo de toate acestea, maghiarii au fost scoşi din pepeni de o gafă a televiziunii Antena 1, care a transmis în direct partida.

Jurnaliştii de la Nemzetisport au atras atenţia, sâmbătă, asupra greşelii uriaşe a „anteniştilor”, pe care puţini au sesizat-o în timpul partidei: în locul steagului Ungariei, în grafica meciului a apărut drapelul Slovaciei, în contextul în care între cele două ţări există un conflict inter-etnic similar cu cel dintre români şi maghiari.

Iritaţi peste măsură de această gafă, jurnaliştii de la Nemzetisport au consemnat în termeni duri greşeala postului TV: „Startul meciului a fost plin de evenimente neplăcute. Fanii noştri au întors spatele la intonarea imnului naţionalei României, în timp ce imnul Ungariei a fost fluierat de tot stadionul. Coregrafia gazdelor a avut ca mesaj Primul Război Mondial, când românii au invadat Transilvania. Golul lui Marica din debut a contribuit la o atmosferă şi mai ostilă, tot stadionul preluând cântecul „Afară, afară, cu ungurii din ţară!”. Ca tabloul să fie complet, televiziunea care a produs meciul a încurcat steagul Ungariei cu cel al Slovaciei”, notează nemzetisport.hu.

Reprezentativa României a învins, vineri seară, cu scorul de 3-0, selecţionata Ungariei, într-un meci decisiv din preliminariile CM 2014. Golurile „tricolorilor” au fost marcate de Marica, Pintilii şi Cristi Tănase.