Gafă uriaşă la TV. Războiul din Ucraina, ilustrat pe ecran cu scene dintr-un joc pe calculator. Imaginile, comentate şi de un reputat analist militar

Numai cine nu munceşte nu greşeşte, zice o vorbă din popor. Şi pe bună dreptate. Şi cu cât volumul de muncă este mai mare, cu atât greşelile sunt mai numeroase. Uneori sunt nu doar numeroase, ci de-a dreptul spectaculoase. Războiul ruso-ucrainean este un subiect extrem de ofertant pentru mass-media, fluxul de ştiri şi de imagini fiind unul uriaş. În aceste condiţii, gafele pot fi, uneori, la ele acasă.

01 mart. 2022, 13:46
Gafă uriaşă la TV. Războiul din Ucraina, ilustrat pe ecran cu scene dintr-un joc pe calculator. Imaginile, comentate şi de un reputat analist militar

„A existat o greseala de 1 minut. Probabil sub 0,1% din efortul general. Exista persoane care se focuseaza doar pe acest 0,1% eroare neintentionata, ignorand efortul urias de 99,9%”, a scris Radu Tudor pe Facebook. „Este acuzata #Antena3 ca a difuzat un videoclip gresit. Din miile corecte difuzate. Numai cine nu munceste, nu greseste. Ne facem cu onestitate meseria si recunoastem atunci cand din 1440 minute pe zi, am gresit 1. Raman insa 1439 de minute pe zi muncite intens, fara cusur. Sunt convins ca oamenii de bun simt vad acest adevar”, a scris jurnalistul într-o postare pe Facebook. Postare la care a limitat posibilitatea de a se comenta.

Războiul din Ucraina a fost, spre exemplu, ilustrat pe ecran cu scene dintr-un joc pe calculator. O greşeală care nu a fost sesizată nici măcar de analistul militar invitat să comenteze „atacurile din Ucraina” care putea fi văzute pe ecran.

Războiul din Ucraina, ilustrat cu scene dintr-un joc pe calculator

În imaginile prezentate de Antena 3, sâmbătă, în a treia zi de război, se vede cum un avion de război este atacat de un sistem antiaerian. La un moment dat, avionul este lovit, iar pilotul se catapultează. Imaginile au fost comentate de Mihai Gâdea, Mircea Badea şi Radu Tudor şi de purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu.

Clipul care prezenta imagini preluate din jocul de calculator numit ArmA 3 a fost difuzat pe post de două ori, după cum relatează paginademedia.ro

Iată imaginile cum se trage. Este un avion de luptă după care se trage cu antiaeriana. Cred că a existat un contact, dar trage în continuare„, comentează Mihai Gâdea imaginile de pe ecran.

Semnalele alea luminoase erau lansate de avion ca să atrag tirul, domnule general?”, se întreabă Mircea Badea. În fundal, i se răspunde „Da, da!”.

Radu Tudor, concluzionează; „L-a lovit şi s-a prăbuşit. S-a catapultat pilotul militar, dar probabil s-a catapultat în interiorul unităţii militare ucrainene. Lupta asta militară antiaeriană e fantastică”.

Citeste si Astrologul Daniela Simulescu, detalii îngrijorătoare despre personalitatea lui Putin: „E dictatorul perfect, iar greutăţile nu-l îngenunchează, ci îl fac mai puternic”

Reacţia lui Marian Godină: „Fantastică analiza militară. Numai specialişti acolo”

Nici poliţistul Marian Godină nu a lăsat gafa postului TV nesancţionată.

Da, fantastică analiza militară. Numai specialişti acolo în studio. Poate acum vă întrebaţi ce a păţit pilotul care s-a catapultat. Ei, bine, n-a păţit nimic pentru că imaginile sunt dintr-un joc video„, a spus Godină într-un clip postat pe contul lui de Facebook.

Citeste si VIDEO Momentul în care două obuze lovesc un bloc de locuinţe din Herson