Găina care ştie să numere, noua vedetă a Internetului VIDEO

Expresia "minte de găină" descrie în general o persoană cu o inteligenţă destul de redusă. Sensul expresiei ar putea fi însă schimbat de o pasăre care dă dovadă de câteva abilităţi incredibile.

RomaniaTV.net
14 nov. 2012, 17:57
Găina care ştie să numere, noua vedetă a Internetului VIDEO

O găină salvată de la o fermă avicolă i-a uimit pe îngrijitorii ei cu abilităţile de care dă dovadă. Deşi toată viaţa ei găina trăise la fermă unde singurul ei rost era să facă ouă şi să le clocească, pasărea are o abilitate extraordinară în domeniul matematicii.

JJ, cum a fost botezată pasărea înainte de a fi dusă la un centru de recuperare, pentru că avea pelvisul rupt, ştie să numere, are o vedere foarte bună şi o memorie incredibilă. Concret, isteaţa pasăre are o abilitate extraordinară: atunci când i se pune în faţă o carte de joc, găina o loveşte cu ciocul exact de atâtea ori cât este numărul care apare pe carte. 

Momentan, JJ a învăţat să numere până la şapte şi încă se mai încurcă atunci când este vorba de cifra opt, însă stăpâna ei este încrezătoare că va reuşi.

„JJ este puţin cam pretenţioasă şi vrea să exersăm tot timpul”, spune Helen Jones, cea care are acum grijă de pasăre.

Femeia auzise că păsările pot fi antrenate să facă tot felul de giumbuşlucuri, pentru că ele au o foarte bună memorie vizuală. Aşa că au început antrenamentele, care nu trebuie să dureze însă foarte mult, pentru că pasărea se plictiseşte destul de repede. „Trebuie să fie amuzant şi pentru ea. O iau deoparte şi stau câte două, trei minute cu ea şi exersăm. Este foarte important să fie recompensată când face lucrurile cum trebuie”, explică Helen, care este foarte mândră de calităţile lui JJ.