Găina unui englez din Northumberland a făcut cel mai mic ou din lume

 Paul Rae, în vârstă de 52 de ani, din comitatul Northumberland, a găsit într-o dimineaţă un ou de găină de dimensiuni neobişnuit de mici. Fermierul este convins că acesta poate fi cel mai mic ou de găină din lume şi spune că îi va contacta pe cei de la Guinness Book of Records.   

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 16:53

Oul găsit de Paul Rae cântăreşte doar 5 grame, este lung de 2,5 centimetri şi lat de 2 centimetri. Fermierul în vârstă de 52 de ani poveşteşte că anul trecut el soţia lui, Margaret, în vârstă de 54 de ani, se aşteptau ca una dintre găinile lor, care primesc numai hrană sută la sută naturală, să facă cel mai mare ou din lume.

Lui Paul şi Margaretei nu le-ar fi trecut nicio clipă prin minte că vreo găină de-a lor ar fi fost în stare să facă un ou atât de mic. Dar nici Paul, nici Margaret nu au reuşit să afle care dintre cele patru găini ale lor l-a ouat.

Paul vrea să înscrie oul în Cartea Recordurilor. El ar fi putut avea un rival în persoana lui Harry Evans, un alt fermier britanic care a descoperit şi el, la începutul anului, un ou foarte mic de găină. Dar Paul spune că al lui Evans „cântăreşte 7,3 grame, iar al meu, numai 5 … şi, cu siguranţă, nu e mai lung de 2,5 centimetri.

Englezul spune că s-a documentat şi că, până acum, în Guinness Book of Records nu a fost înregistrată categoria „cel mai mic ou de găină”. „Am să încerc să o înregistrez eu”, a mai spus Paul.