Gala premiilor Oscar 2021. Participanţii, pe 25 aprilie, nu vor purta măşti de protecţie în timpul transmisiunii

Gala premiilor Oscar 2021. Participanţii, pe 25 aprilie, nu vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie în timpul transmisiunii, au anunţat luni reprezentanţi ai Academiei americane de film (AMPAS), potrivit Variety.

22 apr. 2021, 22:35
Gala premiilor Oscar 2021. Participanţii, pe 25 aprilie, nu vor purta măşti de protecţie în timpul transmisiunii
Participanţii nu vor purta măşti de protecţie

Gala premiilor Oscar 2021. Informaţia a fost transmisă în timpul unei întâlniri pe Zoom dintre reprezentanţi ai Academiei şi nominalizaţi şi publicişti.

Pentru că ceremonia – care va avea loc la Union Station din Los Angeles şi Dolby Theatre – este tratată ca o producţie de televiziune şi film, celor care apar în faţa camerei nu le este cerut să poarte mască, a explicat un reprezentant al AMPAS.

Totuşi, când invitaţii nu sunt filmaţi, ei trebuie să poarte măşti. De exemplu, ele ar trebui folosite în timpul pauzelor publicitare.

Citeşte şi: Câştigător de Oscar, favorit să devină guvernatorul celui de-al doilea cel mai mare stat al SUA. L-ar vota 45% dintre alegători

AMPAS a mai dezvăluit că publicul spectator va fi limitat la 170 de persoane.

Producătorii galei – Steven Soderbergh, Stacey Sher şi Jesse Collins – au precizat, sâmbătă seară, într-o conferinţă online, că să garanteze un mediu sigur este „incredibil de complex” şi au subliniat că abordarea lor se bazează pe „ştiinţă şi bunul simţ” . Ei au spus că industria filmului a fost între primele care au conceput protocoale pentru a reveni în activitate.

Gala premiilor Oscar 2021. Participanţii nu vor purta măşti de protecţie

Măştile vor juca un rol foarte important în istoria acelei nopţi”, a spus Soderbergh. „Dacă este criptic, aşa trebuie să fie”, a spus el despre remarca ambiguă.

Covorul roşu va fi anul acesta „mult redus” şi va fi inclus în avanpremiara show-ului, când vor fi interpretate cele cinci piese nominalizate la categoria „cel mai bun cântec original”.

Pe covorul roşu se vor afla doar trei fotografi şi câţiva jurnalişti care vor lua interviuri, între care de la ABC News, KABC şi E!. Media internaţionale vor fi din Japonia, Canada, Marea Britanie, Germania, Franţa, Brazilia, Spania, Mexic şi Australia. Va fi păstrată o distanţă de cel puţin 2 metri între reporteri şi intervievaţi.

Două sedii secundare ale Oscar vor fi în Londra şi Paris, unde vor putea veni nominalizaţii ce nu pot ajunge la Los Angeles.

Lungmetrajul „Mank” al lui David Fincher, cu Gary Oldman în rol principal, a primit cele mai multe nominalizări la Oscar 2021, zece, însă „Nomadland” al lui Chloe Zhao, cu Frances McDormand în centru, cu opt selecţii, este favorit.

O producţie românească se află acum pentru prima dată în rândul nominalizaţilor – „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, este candidat la două categorii: „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional”.

Muzica la gala de duminică va fi asigurată de DJ Questlove şi nu de o orchestră

În ciuda eforturilor Academiei de a păstra o anumită normalitate, muica a fost regândită. Aceasta nu va fi asigurată de o orchestră, aşa cum era în mod obişnuit, ci de DJ Questlove, anunţă Variety.

Muzicianul american, care deja a participat ca DJ anul trecut, va avea rolul de director muzical şi va cânta muzica înregistrată în avans împreună cu grupul său The Roots special pentru gală.

Chiar dacă orchestra va fi absentă din program, revista Variety precizează că instrumente cu coarde au fost înregistrate pentru momentul decernării premiilor. În plus, prestaţiile nominalizaţilor la categoria „cel mai bun cântec original” vor avea loc înainte de show, scrie News.ro.

Aceste modificări s-au făcut pentru a evita riscurile legate de coronavirus, aşa cum explică Questlove: „Luăm măsuri de precauţie din cauza Covid, aşa că The Roots a înregistrat toate elementele muzicale înainte, cu aproximativ o lună„.


loading...
Partenerii noștri