Românii au smuls un punct în infernul de la Istanbul. Galata – CFR Cluj 1-1, în Liga Campionilor

CFR Cluj rămâne pe locul 2 în grupa H a Ligii Campionilor, deşi în campionat are două înfrângeri consecutive şi se află abia pe 10. Marţi seara, ardelenii au remizat pe terenul lui Galatasaray, scor 1-1, într-o partidă în care au jucat 60 de minute în inferioritate numerică, iar portarul Felgueiras a apărat un penalty.

RomaniaTV.net
23 oct. 2012, 12:19
Românii au smuls un punct în infernul de la Istanbul. Galata – CFR Cluj 1-1, în Liga Campionilor

Aflată în mare suferinţă în campionat, unde se află abia pe locul 10, CFR Cluj reuşeşte să se autodepăşească în Liga Campionilor şi ardelenii au ajuns la patru deplasări consecutive fără înfrângere, în această competiţie.

După victoriile de la Liberec, Basel şi Braga, ardelenii au remizat la Istanbul, pe terenul lui Galatasaray, însă au fost destul de aproape de victorie, ei fiind egalaţi cu 13 minute înaintea finalului de joc. CFR-ul a făcut un meci eroic în capitala Turciei.

În ciuda ploii torenţiale şi a atmosferei ostile din tribune, elevii lui Ioan Andone au început meciul extrem de tare şi au ratat două bune situaţii de a înscrie. Apoi, în minutul 19, a venit deschiderea de scor, una extrem de norocoasă. Kapetanos a încercat să reia spre poartă centarea lui Bastos, mingea a ricoşat într-un adversar, camerunezul Nounkeu, iar de acolo în poarta Galatei.

După nici 10 minute, campioana României avea să primească prima lovitură. Aguirregaray şi-a pierdut de două ori cumpătul în doar trei minute, a primit două cartonaşe galbene şi şi-a lăsat colegii în inferioritate numerică, pentru următoarele două treimi din meci.

N-au trecut decât şapte minute şi a venit şi urmarea acestui cartonaş. Clujenii au provocat un penalty, însă au fost salvaţi de portarul Felgueiras, care şi-a păstrat sângele rece şi a parat şutul lui Felipe Melo. În restul timpului, pe un teren greu şi o vreme câinoasă, ardelenii s-au mulţumit să se apere. Reduta a cedat o singură dată, în minutul 77, iar scorul final a fost 1-1, mulţumitor pentru clujeni, care rămân pe locul 2 în grupa H.

În celălalt meci al grupei H, Manchester United a învins pe Sporting Braga cu 3-2, după ce portughezii au condus cu 2-0.

Clasamentul grupei H: 1. Manchester United – 9 p, 2. CFR Cluj – 4 p, 3. Braga – 3 p, 4. Galatasaray – 1 p.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Finalul partidei.

Min. 89 Şut Felipe Melo, dar scăpăm şi de această dată. Execuţia brazilianului a fost total defectuoasă.

Min. 84 Turcul Selcuk Inan a trimis puţin peste bară, din lovitură liberă de la 20 de metri.

Min. 78 Ultima schimbare a meciului: a ieşit de pe teren Kapetanos şi a intrat în locul său Gabi Mureşan.

Min. 77 GOL GALATASARAY! Burak Ylmaz a marcat cu capul, din şase metri, din centrarea de pe partea stângă a spaniolului Riera. Galatasaray – CFR Cluj 1-1!

Min. 75 Lucrurile reintră în normal la Manchester, „Chicharito” Hernandez înscriind pentru 3-2, în partida United – Sporting Braga. La aceste scoruri, clasamentul în grupa H este următorul: 1. Manchester – 9 p, 2. CFR – 6 p, 3. Braga – 3 p, 4. Galatasaray – 0 p.

Min. 73 Abia intrat în teren, Sabri Sarioglu a fost avertizat cu cartonaş galben.

Min. 72 A doua schimbare la CFR Cluj: Viorel Nicoară a intrat în locul lui Bastos.

Min. 68 Ultima schimbare la Galatasaray. În locul lui Eboue a intrat Sabri Sarioglu.

Min. 66 Galata aruncă balon după balon în careul nostru, dar turcii nu au nicio idee la finalizare.

Min. 62 În celălalt meci al grupei H, Manchester United – Sporting Braga 2-2. Jonny Evans a egalat pentru „diavoli”.

Min. 60 Centrare în careul nostru, iar Nounkeu reia cu mâna mult peste poarta noastră. Arbitrul de centru nu a văzut henţul.

Min. 58 Buraj Yilmaz îşi potriveşte bine o minge în mijlocul careului nostru, dar alunecă în momentul şutului şi balonul este trimis slab, pe lângă poarta noastră.

Min. 53 Prima schimbare la CFR Cluj: Rada i-a luat locul lui Sepsi.

Min. 51 Ocazie mare pentru Galatasaray! Umut Bulut trimite spre poartă, Felgueiras este bătut, dar balonul se scurge pe lângă poartă.

Min. 50 Riera încearcă şi el un şut, dar mingea trece departe de poarta noastră.

Min. 47 Şut Selcuk Inan, dar fără probleme pentru portarul nostru Mario Felgueiras.

Fanii Galatei dau semne că încep să-şi piardă răbdarea şi încep să-şi apostrofeze favoriţii.

Min. 46 A început repriza a doua.

Min. 45+2 Finalul primei reprize.

Min. 45 Prima repriză este prelungită două minute.

Min. 42 Din cauza unei accidentări, turcii sunt forţaţi să facă a doua schimbare: Elmander a fost înlocuit cu Emre Colak.

Min. 40 Fatih Terim operează prima înlocuire a meciului: Burak Yilmaz i-a luat locul lui Hamit Altintop.

Min. 37 Un nou cartonaş galben, al şaselea în acest meci. Clujeanul Bastos a fost averizat.

Min. 35 Portarul Felgueiras a apărat lovitura de la 11 metri executată de Felipe Melo!

Min. 34 Penalty pentru Galatasaray, după un henţ în careu, făcut de Sepsi!

Min. 31 Un nou cartonaş galben, pe care îl vede de această dată Felipe Melo, de la Galatasaray, pentru fault la Godemeche. Brazilianul va lipsi în meciul de peste două săptămâni, de la Cluj.

Min. 29 Galata are o ocazie uriaşă de a egala, dar şutul lui Hamit Altintop a fost şi de această dată respins de Felgueiras.

Min. 28 Aguirregaray este eliminat, iar CFR rămâne în zece jucători! Mijlocaşul a primit al doilea cartonaş galben într-un interval de trei minute şi a părăsit terenul de joc. De această dată el l-a faultat pe Riera.

În celălalt meci al grupei H: Manchester United – Sporting Braga 1-2. „Chicharito” Hernandez  a redus diferenţa pentru „diavoli”, în minutul 25.

Min. 25 Doi jucători văd simultan cartonaşul galben: Aguirregaray, de la CFR, şi Amrabat, de la Galatasaray.

În celălalt meci al grupei H, Sporting Braga conduce cu 2-0 pe terenul lui Manchester United! Alan a majorat diferenţa pentru portughezi, în minutul 20.

Min. 19 GOOOL CFR! Un şut al lui Kapetanos a fost deviat în propria poartă de fundaşul camerunez Nounkeu! Galatasaray – CFR Cluj 0-1!

Min. 14 Umit Bulut vede primul cartonaş galben al meciului, pentru simulare în careul nostru.

Min. 13 Prima mare ocazie a Galatei! Şutul lui Hamit Altintop a fost respins însă de portarul nostru, Felgueiras.

În celălalt meci al grupei H, Sporting Braga a deschis scorul la Manchester United, prin Alan, în minutul 2.

Min. 8 După un început furibund al CFR-ului, gazdele au mai temperat elanul clujenilor şi au obţinut două cornere consecutive la poarta lui Felgueiras.

Meciul se dispută pe o ploaie torenţială. Pe gazon s-a aşternut înaintea partidei o peliculă de apă ce a pus în pericol desfăşurarea întâlnirii, iar organizatorii s-au chinuit timp de 20 de minute să îndepărteze apa de pe teren.

Min. 3 O nouă ocazie a lui Bastos. Acesta a şutat pe jos, din întoarcere, de la 12 metri, dar mingea a trecut pe lângă poartă

Min. 2 Ocazie uriaşă a clujenilor! Bastos, aflat în poziţie centrală, la 15 metri de poarta lui Muslera, şutează pe lângă bară. Atacantul nostru era într-o poziţie excelentă.

Min. 1 CFR-ul are prima acţiune de poartă încă din secunda 10, dar şutul lui Godemeche, de la 25 de metri, trece mult peste poarta lui Muslera.

Min. 1 A început partida.

Componenţa formaţiilor:

GALATASARAY: Muslera – Eboue, Semih Kaya, Nounkeu, Riera – Altintop, Selcuk, Melo, Amrabat – Elmander, Umut Bulut. Antrenor: Fatih Terim.

CFR CLUJ: Felgueiras – Ivo Pinto, Piccolo, Cadu, Camora – Aguirregaray, Luis Alberto, Godemeche, Sepsi – Kapetanos, Bastos. Antrenor: Ioan Andone.