Gălăţeanul transportat la Spitalul „Victor Babeş” nu are Ebola

Bărbatul de 33 de ani din Galaţi care a fost adus marţi cu o ambulanţă la Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti nu are Ebola.

29 oct. 2014, 08:29
Gălăţeanul transportat la Spitalul „Victor Babeş” nu are Ebola

Starea pacientului este relativ bună, urmând să fie evaluat din toate punctele de vedere în cursul acestei zile, a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Simina Florescu.

Pacientul s-a întors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatorială, ţară afectată de epidemia de Ebola şi a fost trimis marţi de urgenţă cu o ambulanţă de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi către Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti.

„Este vorba de un pacient care a fost diagnosticat cu malarie la Bucureşti, dar s-a externat pe propria răspundere şi s-a întors în Galaţi. I s-a făcut din nou rău şi pacientul susţine că el nu crede că ar fi malarie, deoarece a mai avut opt episoade ale bolii şi cunoaşte simptomele. Acum susţine că ar avea o gripă, dar şi Ebola se manifestă ca o gripă, ce-i drept. Îl transportăm la Bucureşti, la Victor Babeş, pentru a se stabili diagnosticul cu certitudine”, declara marţi asistenta Valentina Toniţă, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Citeşte şi Un gălăţean venit din Guineea Ecuatorială, transportat de urgenţă la spital. Este suspect de EBOLA