Galaţi: Elev de 13 ani înjunghiat de mai multe ori de un altul de 14 ani, chiar în şcoală, cu un briceag

Sindicatul Europol a reacţionat, anunţând ironic: Poliţiştii nu au mai apucat să facă “abuz” ca şi cei de la Ilfov

01 nov. 2022, 22:25
Galaţi: Elev de 13 ani înjunghiat de mai multe ori de un altul de 14 ani, chiar în şcoală, cu un briceag

Un elev de 14 ani de la o şcoală din judeţul Galaţi şi-a înjunghiat, marţi, un coleg de 13 ani de mai multe ori, fapta fiind încadrată la tentativă de omor. Adolescentul avea asupra sa un briceag, pe care l-a scos în timpul unui conflict. Sindicatul Europol reacţionează în urma cazului şi afirmă că poliţiştii n-au mai apucat să facă control preventiv pentru arme albe şi să ajungă să fie acuzaţi de abuz, la fel ca cei de la şcoala din Jivala.

VIDEO Poliţişti din Ilfov descind cu cinci autospeciale într-o şcoală din Jilava şi percheziţionează şi intimidează elevii, inclusiv pe un tânăr cu tulburare de spectru autist. Organele de ordine nu au prezentat niciun mandat şi nici nu au informat directoarea şcolii

Potrivit Monitorul de Galaţi, marţi, la o şcoală din comuna Movileni, judeţul Galaţi, în pauza dintre orele de curs, a izbucnit un conflict spontan între doi elevi, de 13, respectiv 14 ani, din clasele a VII-a şi a VIII-a.

În timpul conflictului dintre cei doi, elevul de 14 ani ar fi scos din buzunarul pantalonului un briceag, cu lungimea totală de aproximativ 13 cm şi l-ar fi lovit pe celălalt elev în zona abdomenului, provocându-i leziuni.

Minorul de 13 ani a fost transportat de către mama sa la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci, pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar, la scurt timp, a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, „Sf. Ioan”, Galaţi, unde a rămas internat.

Sindicatul Europol a transmis că agresorul i-a aplicat victimei repetate lovituri la nivelul toracelui, antebraţului şi hemitoracelui până când s-a prăbuşit la pământ.   ”Dacă iniţial fapta a fost încadrată ca fiind infracţiune de loviri şi alte violenţe, din cauza gravităţii loviturilor, fapta va fi reîncadrată ca tentativă la omor. Aşteptăm de această dată ca părinţii să formuleze plângeri penale împotriva poliţiştilor pentru că nu au desfăşurat activităţi preventive cum au realizat colegii de la Ilfov”, au mai transmis sindicaliştii.

Vacanţa de iarnă 2022 – 2023: Când începe şi cât durează după trecerea la module. Ce este nou în acest an

Cu o zi în urmă, aceştia au criticat reacţiile din spaţiul public cu privire la activitatea preventivă derulată de către poliţiştii din Ilfov la o şcoală din Jilava.
”Dacă astăzi aveam un caz în care doi elevi s-ar fi tăiat cu cuţitele, strigau toţi ca din gură de şarpe ca Poliţia nu a făcut nimic. Dar dacă din fericire nu s-a întâmplat să se taie între ei, de ce să nu profităm de situaţie şi să avem o altă zi în care toţi părerologii să strige: “Poliţia face abuz”. Dacă Poliţia a intervenit, avem deja o problemă că se simt părinţii umiliţi. Dacă Poliţia nu intervenea, era o problemă că există violenţă în şcoli”, au transmis, luni seară, sindicaliştii.

IPJ Ilfov a anunţat, după scandalul provocat de intervenţia poliţiştilor la o şcoală din localitatea Jilava, în urma căreia copiii s-au speriat iar părinţii au reclamat că elevii au fost trataţi ca niste infractori, că s-a dispus cercetarea prealabilă faţă de cei 7 poliţişti care au participat la acţiune şi a fost sesizat Parchetul pentru posibile fapte de abuz