Tribunalul a respins arestarea preventivă a profesorilor din Brăila, implicaţi în dosarul mitei la Bac

Magistraţii Tribunalului Galaţi au respins, joi, propunerea DNA Galaţi de arestare preventivă a inspectorului şcolar de la ISJ Brăila, Mirela Manuela Diaconescu, şi a profesorilor Florin Damian şi Daniela Haret, profesori corectori la Colegiul Tehnic Panait Istrati din Brăila, la examenul de bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2014, toţi implicaţi în dosarul mitei la bacalaureat.

RomaniaTV.net
09 oct. 2014, 16:59
Tribunalul a respins arestarea preventivă a profesorilor din Brăila, implicaţi în dosarul mitei la Bac

Magistraţii gălăţeni au decis ca Manuela Diaconescu, inspector şcolar de matematică la Inspectoratul Şcolar Brăila, să fie cercetată sub stare de arest la domiciliu, ea primind mandat pentru 30 de zile. Pentru Florin Damian şi Daniela Haret, profesori corectori la Colegiul Tehnic Panait Istrati din Brăila la examenul de Bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2014, aceeaşi instanţă a decis luarea, tot pentru 30 de zile, a măsurii de cercetare control judiciar.

Cei doi profesori nu au voie să părăsească limitele judeţului Brăila.

Procurorii DNA au contestat această măsură.

Reamintim că, potrivit DNA, Mirela Manuela Diaconescu este acuzată de trei infracţiuni concurente de complicitate la luare de mită. Florin Damian şi Daniela Haret sunt acuzaţi de luare de mită la examenul de bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2014. Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că inculpaţii Haret Daniela şi Damian Valentin Florin, având ajutorul inculpatei Diaconescu Manuela Mirela, au solicitat şi au primit, de la inculpatul Văsii Iulian, suma de 2.500 lei pe care cei doi au împărţt-o. Banii au fost ceruţi şi primiţi astfel încât la teza scrisă susţinută la disciplina matematică, inculpatul Văsii Iulian, candidat la examen, să obţină o notă mai mare decât cea pe care o merita şi implicit o medie de promovare a examenului de bacalaureat.