Galaţiul va avea un elicopter SMURD. Raed Arafat a verificat condiţiile de infrastructură

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a verificat, duminică, la Galaţi, dacă sunt îndeplinite condiţiile de infrastructură pentru operarea viitorului elicopter SMURD care urmează să fie adus în judeţ cel mai probabil în luna aprilie.

02 mart. 2014, 15:45
Galaţiul va avea un elicopter SMURD. Raed Arafat a verificat condiţiile de infrastructură

Autorităţile din Galaţi au spus că vor asigura construcţia unui hangar pentru elicopter, urmând ca locul de aterizare să fie cel folosit şi în prezent pentru diverse transporturi aeriene, respectiv heliportul de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Raed Arafat a spus că elicopterul SMURD de la Galaţi va deservi atât judeţele învecinate — Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea—, dar şi Republica Moldova, acelaşi tip de misiune transfrontalieră fiind asigurat şi cu ajutorul elicopterului SMURD care deja se află la Iaşi.

Totodată, a adăugat secretarul de stat în MAI, amplasarea unui elicopter SMURD la Galaţi va ajuta la intervenţii mai rapide pentru accidentele înregistrate pe Autostrada Soarelui.

De asemenea, a anunţat Raed Arafat, în aprilie Ministerul Sănătăţii şi MAI vor dota judeţul Cluj cu un elicopter SMURD, numărul aparatelor din ţară urmând să ajungă la zece — opt elicoptere la Mureş, Bucureşti, Arad, Iaşi, Constanţa, Craiova, Cluj şi Galaţi şi două avioane, din care unul recent donat de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Citeşte şi Un elicopter SMURD va fi adus la Iaşi. Va deservi cinci judeţe din România şi R. Moldova

Intervenţia elicopterelor este gestionată la nivel naţional prin dispeceratele integrate — cel al Ambulanţei şi cel al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă — care deja funcţionează în majoritatea localităţilor din ţară. Şi la Galaţi, dispeceratul integrat va începe să funcţioneze, mai întâi la modul experimental, de săptămâna viitoare„, mai spus Raed Arafat.