Gară din vestul Ucrainei, plină cu civili care fugeau din calea războiului, bombardată de ruşi. Peste 50 de oameni au murit, sunt peste 100 de răniţi

Armata rusă continuă bombardamentele în Ucraina. Vineri, două rachete au lovit o gară din oraşul Kramatorsk, în regiunea Doneţk. Cel puţin 50 de oameni au murit, iar aproximativ 100 sunt răniţi. Între victime sunt şi copii.

08 apr. 2022, 12:05

UPDATE: Gara Kramatorsk, unde mii de oameni aşteptau evacuarea, a fost ţinta unui atac rusesc, cel puţin 50 de oameni, inclusiv cinci copii, fiind ucişi, iar aproximativ 100 fiind răniţi. Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a postat vineri pe Facebook imagini imediat după atac.

Două rachete rusești au lovit o gară din Kramatorsk, în estul Ucrainei, ucigând 39 de oameni și rănind alți aproximativ 100, au anunțat vineri oficialităţile ucrainene.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 44. Zelenski: „Distrugerea din Borodianka este mult mai îngrozitoare decât în Bucha”. Forţele ruse s-au retras complet din nordul ţării

Staţia de tren lovită de rachete Islander trase de soldaţii ruşi era folosită pentru evacuarea civililor din Dombas, zonă bombardată de armata lui Vladimir Putin.

Poliţişti şi echipe de salavare au intervenit în gara din Kramatorsk. În momentul atacului, în gară erau circa 4.000 de civili din regiunea Doneţk, în majoritate femei şi copii care urmau să se urce în trenuri pentru a fugi în zone mai sigure.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Un nou masacru al armatei ruse, 26 de civili morţi au fost găsiţi la Borodianka

„Ruşii ştiau că gara din Kramatorsk era plină de civili care aşteptau să fie evaluaţi. Cu toate acestea au lovit gara cu rachete balistice, omorând cel puţin 30 de oameni şi rănind cel puţin 100. Este un atac deliberat. Vom duce toţi criminalii de război în faţa justiţiei”, a anunţat ministrul ucrainean de Externe Dmytri Kuleba.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vizitează vineri Kievul, unde se va întâlni cu președintele Volodymyr Zelenskiy. Vizita are loc la o zi după ce țările Uniunii Europene au convenit să interzică importurile de cărbune din Rusia, pentru prima dată când sancțiunile blocului au vizat veniturile abundente din energie ale Moscovei. Japonia încearcă, de asemenea, să reducă importurile. Cancelarul german Olaf Scholz se va întâlni la Londra cu premierul britanic Boris Johnson.

 

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a postat pe Facebook imagini de la atacul de la gara Kramatorsk

„Neavând puterea şi curajul să ne înfrunte pe câmpul de luptă, distrug cinic populaţia civilă. Acesta este răul care nu cunoaşte limite. Şi dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată”, a scris preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, alături de imagini de la atac.

Atacul sângeros are loc în ziua în care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vizitează Kievul, unde se va întâlni cu președintele Volodymyr Zelenskiy. Vizita are loc la o zi după ce țările Uniunii Europene au convenit să interzică importurile de cărbune din Rusia. De asemenea, Japonia încearcă să reducă importurile. Cancelarul german Olaf Scholz se va întâlni la Londra cu premierul britanic Boris Johnson.