Război în Ucraina. Un nou masacru al armatei ruse, 26 de civili morţi au fost găsiţi la Borodianka

Rusia a dezminţit în repetate rânduri că a vizat civilii în Ucraina, dar în fiecare zi apar noi informaţii cutremurătoare de pe front.

07 apr. 2022, 21:41

Război în Ucraina. Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat, joi, că 26 de cadavre au fost găsite sub ruinele a două clădiri distruse în oraşul Borodianka, din regiunea Kiev, care este percheziţionat în prezent de autorităţi după ce trupele ruse care îl ocupau s-au retras, relatează Reuters.

Irina Venediktova, procurorul general ucrainean, nu a spus dacă autorităţile au stabilit cauza morţii, dar a acuzat trupele ruse că au lansat atacuri aeriene asupra oraşului înainte să preia controlul.

Soldaţi ruşi interceptaţi când vorbesc despre uciderea civililor în Ucraina. Masacrul, parte a strategiei de război a ruşilor
”Situaţia cea mai gravă este în Borodianka din punct de vedere al distrugerilor şi din punct de vedere al incertitudinii cu privire la numărul victimelor”, a adăugat ea.

Rusia a dezminţit în repetate rânduri că a vizat civilii în Ucraina.

Bătălia pentru Donbas va semăna cu cele din al Doilea Război Mondial, anticipează ministrul de externe ucrainean

Ucraina are nevoie ca ţările NATO să-i trimită arme ”acum” pentru a respinge ofensiva rusă, altfel ”va fi prea târziu”, a declarat joi ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba la o reuniune a Alianţei desfăşurată la Bruxelles, transmite AFP.

”Nu mă îndoiesc că Ucraina va avea armele necesare pentru a lupta. Întrebarea este ”când”’, a subliniat Kuleba, insistând pe de altă parte ca statele occidentale să nu mai cumpere petrol şi gaz natural din Rusia.

”Fie ne ajutaţi acum – şi vorbesc de zile, nu de săptămâni -, fie ajutorul vostru va veni prea târziu. Şi mulţi oameni vor muri, mulţi civili îşi vor pierde casele, multe sate vor fi distruse dacă acest ajutor soseşte prea târziu”, a susţinut ministrul ucrainean în faţa presei.

Război în Ucraina: Armata lui Zelenski a primit 60.000 de rachete antitanc şi peste 25.000 de rachete antiaeriene
Trupele ruse care după declanşarea invaziei pe 24 februarie au pătruns în partea de nord a Ucrainei s-au retras şi se repliază pentru o ofensivă majoră în zona Donbas, estul separatist prorus al Ucrainei.

”În momentul la care vorbim, bătălia pentru Donbas este în desfăşurare, (dar) nu şi-a atins apogeul. În fiecare zi, cele mai grele lupte au loc în această parte a Ucrainei şi multe altele vor urma, din păcate”, a spus Kuleba.

”Bătălia pentru Donbas vă va aduce aminte de al Doilea Război Mondial, cu operaţiuni extinse, mişcări de trupe, angajarea a mii de tancuri, vehicule blindate, avioane, artilerie. Aceasta nu va fi doar o operaţiune locală cum am văzut în pregătirile Rusiei”, a explicat ministrul ucrainean.

”Rusia are planul său, noi îl avem pe al nostru, iar câmpul de luptă va decide rezultatul”, a conchis el, potrivit CNN.

De la începutul invaziei ruse statele occidentale au oferit armatei ucrainene un sprijin substanţial în echipamente militare, livrându-i în prima lună de război, printre altele, circa 17.000 de rachete antitanc şi sisteme antiaeriene portabile ce au provocat pierderi considerabile armatei ruse. Potrivit ambasadorului american la NATO, două treimi dintre statele Alianţei au livrat Ucrainei arme sau muniţii.