Garda de Coastă italiană a salvat sute de migranţi din Marea Mediterană

Garda de Coastă italiană a salvat în după-amiaza zilei de vineri 729 de migranți pe Marea Mediterană și a recuperat două cadavre.

18 mart. 2016, 16:29
Garda de Coastă italiană a salvat sute de migranţi din Marea Mediterană

Marina militară italiană a emis un comunicat în care mai precizează că salvarea migranților a fost efectuată în cadrul mai multor operațiuni desfășurare în apele din apropierea insulei Sicilia, unde au fost reperate ambarcațiunile cu migranții ce doreau să ajungă în Europa.

După ce în timpul iernii s-a constatat o diminuare a traversărilor Mediteranei de către migranții ce pornesc de pe coastele Libiei, în ultimele zile numărul lor a crescut brusc și semnificativ. Astfel, pe data de 16 martie, Garda de Coastă italiană a salvat alți 1.385 de migranți și a recuperat trei cadavre de pe ambarcațiunile acestora.

Citeşte şi Circa 1.300 de imigranţi au fost salvaţi în Marea Mediterană

Odată cu închiderea rutei balcanice traficanții caută acum trasee alternative, una dintre variante fiind ruta mediteraneană către Italia. În timp ce ruta balcanică a fost până în prezent folosită preponderent de migranții veniți din Orientul Mijlociu, pe coastele Libiei s-au îmbarcat pentru a ajunge în Italia mai ales cei veniți din țările africane.