Garda de Mediu: Constructorii şi Apele Române nu sunt vinovaţi în scandalul microhidrocentralelor

"Noi am controlat și n-am găsit nici o vină nici Apelor Române, nici constructorilor. Ce au făcut Apele Române în Argeș, la Pitești, nu au făcut decât să aplice actuală legislație de mediu”, a declarat joi secretarul de stat Silvian Ionescu, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 16:39
Garda de Mediu: Constructorii şi Apele Române nu sunt vinovaţi în scandalul microhidrocentralelor

Secretarul de stat a anticipat, astfel, viitoarea decizie a ministrului Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely, care trebuie să anunțe dacă pe râurile Capra, Buda și Otic poate continuă construcția de microhidrocentrale.

De asemenea, ministrul Mediului va trebui să decidă dacă îi ridica sancțiunea șefului Administrației Bazinale Argeș – Vedea a Apelor Române, Adrian Moisescu, suspendat din funcția de director general la data de 2 noiembrie.

Pe de altă parte însă, directorul general al Direcției Generale Biodiversitate din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Florian Udrea, i-a avertizat pe reprezentanții Administrației Naționale Apele Române că „în situații similare au folosit unități de măsură diferite”, că „sunt situații în care v-ați încălcat chiar propria lege, Legea 107” (Legea Apelor) și că „nu s-a făcut un studiu privind efectul cumulat al funcționării mai multor microhidrocentrale pe același curs de apă”. Citeşte mai mult pe green-report.ro.