Garda de Mediu efectuează controale la agenţii economici de pe litoral

În perioada 26-29 iunie, Garda Naţională de Mediu a efectuat o serie de controale la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe litoral.

RomaniaTV.net
05 iul. 2012, 11:24
Garda de Mediu efectuează controale la agenţii economici de pe litoral

Astfel de controale au fost efectuate la două unităţi industriale, S.C. ROMPETROL RAFINARE S.A. şi S.C. COMBINATUL DE ÎNGRĂŞĂMINTE CHIMICE S.A. şi la două unităţi hoteliere: S.C. MARINA & SANTIS SRL şi S.C. HOTEL MAX CLUB SRL.

În urma controalelor efectuale nu au fost constatate încălcări ale legislaţiei de mediu sau poluări ale mediului înconjurător.

Asemenea acţiuni ale Gărzii de Mediu vor fi efectuate periodic, prin sondaj, astfel încât să se respecte legislaţia de mediu în vigoare.    

În perioada 01.04 – 03.07.2012, Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Constanţa, a efectuat un număr de 52 de controale la operatori economici ce desfăşoară activităţi de cazare şi/sau alimentaţie publică pe litoralul românesc. Cu preponderenţă, controalele s-au desfăşurat în zona de nord a litoralului românesc, respectiv Constanţa, Mamaia, Năvodari. Au fost aplicate 3 sancţiuni, dintre care 1 avertisment şi 2 amenzi, în valoare totală de 13.000 lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor legale în domeniul gestionării deşeurilor.

Comisarul General Ovidiu Dăescu a solicitat intensificarea acţiunilor de verificare şi control şi aplicarea măsurilor care se impun pentru agenţii economici care nu respectă prevederile legate de protecţia mediului. Ca urmare a acestei solicitări, în perioada imediat următoare, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General şi Comisariatul Regional Galaţi – se vor deplasa pe litoralul românesc pentru o serie de controale la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zonă.


loading...