Gardă nouă, bâlbe vechi. Vezi cu ce gafe şi-au început noii miniştri mandatul VIDEO

Tinerii miniştri din guvernul Ungureanu au aceleaşi metehne ca şi vechea gardă. Se bâlbâie, fac greşeli de gramatică, ba chiar se şi intimidează. Chiar şi ei au rămas surpinşi de gafele făcute.

RomaniaTV.net
18 feb. 2012, 12:08
Gardă nouă, bâlbe vechi. Vezi cu ce gafe şi-au început noii miniştri mandatul VIDEO

Primul episod a avut loc chiar la depunerea jurământului. Premierul a uitat de protocol, în faţa preşedintelui, când premierul s-a încurcat în proceduri.

Gafele au continuat şi la Ministerul Administraţiilor şi Internelor, unde Ungureanu a greşit numele instituţiei.

Noul ministru de Interne Gabriel Berca a dovedit că are o abordare la fel de originală asupra limbii române ca şi predecesorul său, Traian Igaş. „Acel element financiar care DAU această stabilitate şi încredere”, a spus atunci Berca.

Alt minister, alte bâlbe. La Transporturi, Alexandru Nazare s-a încurcat în tonele de materiale antiderapante. „Avem 80 de mii de tone nisip, 40 de mii de tone de sare şi 35 de mii de tone de clorură de calciu la dispoziţie 35 … 35 de tone”, a spus Nazare. Emoţionat, şi-a încheiat prima intervenţie în faţa presei cu un mesaj original. „Suntem pregătiţi să acţionăm în această situaţie în care suntem din nou puşi în contextul în care trebuie să ne luptăm cu zăpada”.

Originală a fost şi prima intervenţie a ministrului Muncii: „Un ardelean, de obicei, duce lucrurile până la capăt. Şi dacă nu reuşeşte să le facă foarte bine, dar un lucru e sigur, că nu va face rău”.

La Economie, Lucian Bode l-a trimis acasă pe directorul Transelectrica. Nu a reuşit să explice însă de ce. „Ce s-a întâmplat cu dl Hăhăianu? Nu s-a intamplat nimic. Haide să lămurim un lucru, chiar vă mulţumesc pentru întrebare: Guvernul României este condus de Mihai Răzvan Ungureanu. MEC este condus de Lucian Bode. Restul sunt discuţii. Punct”.