Garsonierele din ţară sunt la jumătate de preţ faţă de cele din Bucureşti

Cele mai ieftine garsoniere din Bucureşti sunt cele situate în cartierul Drumul Taberei, în timp ce la nivel naţional, cele mai accesibile ca preţ sunt garsonierele din Braşov.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 12:41
Garsonierele din ţară sunt la jumătate de preţ faţă de cele din Bucureşti

Primul loc în clasamentul cartierelor bucureştene cu cele mai ieftine garsoniere de vânzare este Drumul Taberei. ,,Aici, preţul mediu solicitat pentru o astfel de locuinţă situată într-un bloc vechi este de 34.450 euro (1.065 euro/mp util), cu peste 20% mai puţin decât preţul mediu cerut la nivelul oraşului (42.000 euro),, arată o analiză a www.imobiliare.ro.

Locul doi în acest clasament este ocupat de zona 1 Decembrie 1918 tot din Capitală, unde proprietarii cer în medie 34.596 euro (1.116 euro/mp util) pentru o garsonieră amplasată într-un bloc construit înainte de 1990. „Trebuie menţionat însă faptul că suprafaţa medie a garsonierelor din aceste două cartiere este ceva mai redusă, iar din punct de vedere al preţului pe metru pătrat util, acestea nu sunt cele mai ieftine zone”, se arată în analiza imobiliare.ro.

Locul trei este ocupat de cartierele Berceni şi Titan, unde garsonierele au un preţ de 35.000 euro, în timp ce garsonierele din Pantelimon sunt scoase la vânzare la un preţ de 36.000 de euro.

Cartierul din Braşov cu cele mai ieftine garsoniere din ţară este Tractorul, respectiv 21.547 de euro, un preţ mai mic cu 20% decât preţul mediu cerut pentru locuinţele similare din oraş.

Al doilea cel mai ieftin oraş în ceea ce priveşte locuinţele de o cameră este Cluj-Napoca. Oferte bune se găsesc în cartierul Mănăştur, unde o garsonieră de 30 de metri pătraţi este scoasă la vânzare pentru 28.000 de euro.

Pe locul trei în topul celor mai ieftine garsoniere din ţară se regăseşte oraşul Constanţa. Aici, preţul mediu cerut pentru o garsonieră este de 29.790 euro.

În Timişoara, pot fi găsite oferte 23.000-25.000 de euro pentru o garsonieră în cartiere precum Lipova, Soarelui sau Complexul Studenţesc.

Dacă sunt comparate preţurile celor mai ieftine garsoniere din ţară cu Bucureştiul reiese că în ţară garsonierele sunt cu cel puţin 50% mai ieftine.