Gata, criza COVID s-a încheiat definitiv. Premierul Marcel Ciolacu a semnat documentul oficial

E oficial, s-a terminat în România cu pandemia de COVID, a confirmat premierul Marcel Ciolacu. Oficialul PSD a semnat hotărârea prin care totul revine la normal. 

28 iun. 2023, 13:19
Gata, criza COVID s-a încheiat definitiv. Premierul Marcel Ciolacu a semnat documentul oficial

Premierul Marcel Ciolacu a convocat marți seară, 27 iunie 2023, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

La reuniunea CNSU a fost aprobată hotărârea privind încetarea stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19 și aplicabilitatea art. 1 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020.

CNSU a aprobat această Hotărâre luând în considerare Raportul elaborat la cea de-a 15-a reuniune a Comitetului de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la evoluția bolii COVID-19, prin care s-a evidențiat tendința de scădere a deceselor cauzate de COVID-19, a spitalizărilor și a internărilor în secțiile de terapie intensivă, precum și nivelurile ridicate ale imunității populației la SARS-CoV-2.

Concluziile din cadrul CNSU au fost coroborate cu pozițiile oficiale adoptate public de Directorul General al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit cărora COVID-19 a devenit o problemă de sănătate stabilă ce nu mai constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional.

Controversele cu privire la vaccinurile COVID continuă

Deși COVID nu mai reprezintă un pericol pentru nimeni, serurile controversate tot trebuie plătite de Guvern. Premierul Cîțu a comandat în numele României, în cadrul coaliției PNL + USR un număr supradimensionat de doze.

Mai mult, controversele legate de seruri continuă în instanțe, după ce milioane de oameni s-au plâns de efectele adverse. Unele morți subite sunt de asemenea, legate de administrarea vaccinurilor ale căror contracte au fost secretizate.