Gaţu: M-a dezamăgit jocul cu Franţa

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că este dezamăgit de maniera în care naţionala României a încheiat grupa C, la CM din Brazilia (20-39 cu Franţa), dar fetele merită felicitate pentru calificarea în optimi.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 21:18
Gaţu: M-a dezamăgit jocul cu Franţa

„Dacă jucăm aşa, ca şi cu Franţa, n-avem nicio şansă mai departe. M-a dezamăgit jocul de azi, înfrângere la 19 goluri. Nu înţeleg ce se întâmplă, aştept să plec acolo, să vorbesc cu antrenorul, cu fetele, poate pricep ceva apoi. Oricum, merită felicitări pentru calificare, însă maniera de joc nu ajută deloc. Este sub aşteptările tuturor. Luni deja jucăm în optimi, din ce îmi dau seama acum, cu Croaţia, sper doar să nu ajung prea târziu, pentru că eu abia marţi voi fi acolo. Mă gândeam la cu totul alt joc al echipei noastre, când am rezervat biletele de avion. Sorţii ne-au dat soare pe strada noastră în grupă, acum să vedem, urmează Croaţia. Sper să fie totul bine”, a declarat Cristian Gaţu.

În meciurile din grupa C, România a obţinut rezultatele: 30-28 cu Tunisia, 33-27 cu Cuba, 28-28 cu Japonia, 28-33 cu Brazilia şi 20-39 cu Franţa. Tricolorele au încheiat grupa pe locul trei şi vor juca în optimi cu echipa de pe locul doi din grupa D, cel mai probabil Croaţia, care este favorită în ultimul meci de vineri, cu Argentina şi ar depăşi Suedia în clasament, care este pe locul trei.

Duminică şi luni se vor juca meciurile din optimi, câştigătoarele urmând a se califica în sferturile de finală, meciurile fiind programate în 14 decembrie, urmate de semifinale (16 decembrie) şi finale (18 decembrie).

Campioana mondială se va califica direct la Jocurile Olimpice de la Londra, competiţie la care au obţinut deja “biletele” Marea Britanie, Norvegia (din Europa), Coreea de Sud (Asia) şi Brazilia (Pan-America). Cele mai bune şase echipe de la CM din Brazilia, care nu şi-au asigurat calificarea la JO din turneele continentale, vor participa ulterior la turneele preolimpice, din intervalul 25-27 mai 2012, cu primele trei având drept de organizare.

De asemenea, campioana mondială din 2011 se va califica direct la ediţia din 2013 a competiţiei, care va fi găzduită de Serbia.

Deţinătoarea titlului mondial este Rusia, care a mai cucerit medaliile de aur în 2001, 2005, după finala cu România, şi 2007.