Gaura din Siberia capătă dimensiuni înspăimântătoare. Efectele încălzirii globale sunt teribile VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 01 August 2020 09:04 // Actualizat: Sâmbătă, 01 August 2020 09:04 // Sursa: romaniatv.net

Un crater imens din Siberia, cunoscut şi sub numele de „Poarta spre Iad” se adâncește văzând cu ochii, dezvăluind privirilor permafrost dezghețat, carcasele de animale și o pădure antică despre care oamenii de știință cred că ne-ar putea ajuta să înțelegem mai bine schimbările climatice.

Situat în apropierea bazinului râului Yana la aproximativ 660 km nord-est de orașul Yakutsk, craterul Batagaika este cel mai mare de acest fel din lume, măsurând deja un kilometru lungime și 50 m adâncime.

Cu toate acestea, se dezgheță rapid, ceea ce înseamnă că gaura se adâncește într-un ritm alarmant și ar în scurt timp ar putea afecta așezările din apropiere, după cum avertizează specialiştii.

Citeşte şi Schimbările climatice ameninţă viaţa: "Verile ar putea deveni prea fierbinţi pentru oameni"

Analizând senzorii care monitorizează dimensiunile craterului, experții avertizează că acesta se se măreşte cu aproximativ 20-30 de metri în fiecare an, pe măsură ce gheața se topește. Ei spun că schimbările climatice accelerează acest proces, expunând gazele și depozitele minerale care au fost timp de mii de ani prinse sub gheață să fie eliberate în atmosferă, devenind astfel un pericol pentru oameni şi mediu.

Totodată, topirea gheţii duce la prăbuşirea graduală a pereţilor hăului, lucru care dă naştere la zgomote sinistre în zonă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
încălzire globală poarta spre iad schimbări climatice Siberia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H