Gaza: 17 palestinieni ucişi într-un raid asupra unei pieţe. Trei militari israelieni, morţi în confruntări

Armata israeliană a efectuat miercuri lovituri aeriene asupra oraşului Gaza omorând 17 persoane şi rănind alte 150 într-o piaţă aglomerată în timpul armistiţiului umanitar, ridicând la cel puţin 100 numărul palestinienilor ucişi în Fâşia Gaza în cursul zilei de astăzi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
30 iul. 2014, 18:53
Gaza: 17 palestinieni ucişi într-un raid asupra unei pieţe. Trei militari israelieni, morţi în confruntări

Trei soldaţi şi-au pierdut viaţa în confruntările cu combatanţi palestinieni în Gaza, sporind la 56 numărul militarilor morţi în ofensivă, cel mai greu bilanţ pentru armata Israelului de la războiul său împotriva Hezbollahului libanez în 2006.

După ce şi-a intensificat loviturile, armata israeliană a anunţat un armistiţiu de patru ore, care s-a încheiat la 16,00 GMT (ora locală 19,00), subliniind că nu va efectua atacuri decât asupra zonelor unde soldaţi ai săi sunt angajaţi în operaţiuni în interiorul Gazei.

Hamas a respins armistiţiul, pe care l-a numit drept o manevră israeliană de imagine, şi şi-a continuat tirurile cu rachete asupra Israelului.

Înainte de încheierea armistiţiului, un atac aerian a vizat o piaţă din Shajaya, o suburbie din estul oraşului Gaza, unde 17 persoane au fost ucise şi alte 150 rănite, potrivit serviciilor locale de salvare.

Canalul de televiziune Al-Aqsa a difuzat imagini de la locul atacului, unde puteau fi văzuţi trecători care evacuau pe pături întinse sau pe brancarde corpuri neînsufleţite, inclusiv copii, către o ambulanţă sau vehicule particulare. Alte trupuri zăceau în stradă. Se vedeau numeroase victime însângerate, uneori mutilate. Printre persoanele fără suflare figura un bărbat cu vestă antiglonţ şi cască.

De la declanşarea ofensivei israeliene în Fâşia Gaza, pe 8 iulie, 1.330 de palestinieni au fost ucişi şi alţi peste 7.300 răniţi, în majoritate civili, potrivit serviciilor de salvare.