Gaza: soţia şi fiica unui şef militar ucise într-un raid israelian

Încetarea focului temporară în Gaza este 'moartă' după ce a expirat la miezul nopţii de marţi /21.00 GMT/ fără un nou angajament de a o prelungi şi în timp ce Israelul şi Hamas au reluat ostilităţile, a declarat unul dintre principalii negociatori palestinieni la Cairo, citat de AFP. 

20 aug. 2014, 04:02
Gaza: soţia şi fiica unui şef militar ucise într-un raid israelian

Soţia şi fiica unui şef militar al Hamas au fost ucise marţi noapte într-un raid aerian israelian la Gaza, a anunţat mişcarea islamistă palestiniană la începutul zilei de miercuri, informează AFP.

Într-un mesaj pe Facebook, Moussa Abu Marzouk, numărul doi al biroului politic al Hamas, în exil, nu dă detalii cu privire la soarta lui Mohammed Deif, soţ şi tată al victimelor.

‘Încetarea focului este moartă şi Israelul este responsabil’, a afirmat Azzam al-Ahmed, şeful delegaţiei palestiniene ce participă la Cairo la negocieri indirecte cu Israelul.

Printre altele, un înalt responsabil al Hamas a acuzat de asemenea Israelul marţi seară că este responsabil pentru reluarea violenţei şi a avertizat statul israelian că nu va fi ‘în siguranţă’ atât timp cât nici palestinienii nu vor fi. 

La scurt timp după expirarea armistiţiului, rupt în cursul zilei cu atacuri de rachete palestiniene asupra Israelului şi raiduri aeriene asupra Fâşiei Gaza, Ezzat el-Rishq a declarat că: ‘Israelul nu va fi în siguranţă atât timp cât palestinienii nu vor fi şi Israelul este cel care a început’.