GDF Suez face parc eolian în România

GDF SUEZ Energy România anunţă decizia de construcţie a unui parc eolian în România. Proiectul, localizat în comuna Gemenele, judeţul Brăila, a fost achiziţionat recent de la compania Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar, potrivit unui comunicat al companiei.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 14:05
GDF Suez face parc eolian în România

Primul parc eolian al GDF SUEZ în România va avea o capacitate instalată de 48 MW (echivalentul unui consum anual a circa 50.000 de gospodării din România). Douăzeci şi una de turbine de câte 2,3 MW fiecare vor fi livrate şi instalate de către compania Siemens.

Proiectul are toate permisele şi autorizaţiile necesare, inclusiv contractul tehnic de racordare la reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice, iar achiziţionarea echipamentelor este deja în fază avansată. Producţia de energie electrică ar putea începe înainte de sfârşitul anului 2012.

,,Prin achiziţionarea acestui proiect, GDF SUEZ Energy România a finalizat o nouă etapă privind dezvoltarea sa în România. Construcţia acestui prim parc eolian exprimă încrederea noastră în potenţialul României în sectorul energiilor regenerabile şi va consolida poziţia noastră pe piaţa energiei’’ a declarat în comunicat Eric Stab, Preşedinte executiv al GDF SUEZ Energy România.

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.

 

Proiectul, gestionat de Salans

Firma internaţională de avocatură de business Salans a asistat GDF SUEZ Energy România în primul proiect de energie eoliană al companiei în România.

Proiectul a implicat expertiză în domenii precum energie, M&A şi imobiliar – inclusiv partea de reglementări aferente ariilor de practică menţionate.

În acest sens, Salans a acordat consultanţă în redactarea şi negocierea diverselor tipuri de contracte, dintre care cele mai importante – contractul de vânzare-cumpărare a companiei de proiect şi contractul de cumpărare de turbine.

“Intrarea pe piaţa eolienelor a unui jucător de talia GDF SUEZ Energy România demonstrează faptul că domeniul energiei regenerabile continuă să fie unul de interes pentru investitorii strategici, precum şi angajamentul acestor companii de a promova energia verde.” a declarat Anda Todor, managing partner, Salans.

Echipa Salans a fost coordonată de Claudiu Munteanu-Jipescu, partener şi coordonator al departamentului de energie, alături de care au mai lucrat Bogdan Papandopol, Octav Stan, şi Mădălina Trifan.