GDF SUEZ, reacţie în urma scandalului privind facturarea

Compania GDF SUEZ este dispusa sa revina asupra modelului initial de expediere a facturilor de gaze naturale.

RomaniaTV.net
16 oct. 2015, 07:52
GDF SUEZ, reacţie în urma scandalului privind facturarea

GDF SUEZ Energy Romania spune că modalitatea de a transmite trei facturi, cu trei scadente de plata, printr-o singura expediere, a fost implementata in conformitate cu reglementarile legale in vigoare si cu informarea detaliata, in prealabil, a clientilor.

Printr-un comunicat remis vineri, GDF Suez a anunţat că este dispusa sa revina asupra modelului initial de expediere a facturilor de gaze naturale.

„Consideram ca modalitatea de a transmite trei facturi, cu trei scadente de plata, printr-o singura expediere, a fost implementata in conformitate cu reglementarile legale in vigoare si cu informarea detaliata, in prealabil, a clientilor. In masura in care, aceasta modalitate de facturare, derulata in cadrul unui proiect pilot, nu este perceputa ca o facilitate atractiva pentru clienti, compania este deschisa sa revina asupra modelului initial de expediere a facturilor de gaze naturale. Precizam, de asemenea, ca adoptarea acestui mod de facturare a fost initiata pentru a ajuta clientii sa estimeze si sa optimizeze cheltuielile cu gazele naturale si in niciun caz sa incurajeze plata in avans a facturilor”, se arata in comunicatul GDF Suez, potrivit hotnews.ro.

După seria economica.net de articole în care erau semnalate practicile de facturare neconforme cu reglementările ale furnizorilor de gaze şi energie electrică, reglementatorul pieţei de energie s-a sesizat şi a avertizat oficial companiile să înceteze să mai trimită facturi totale care să conţină şi consumul estimat de energie. Dacă furnizorii vor continua în acelaşi fel, devin pasibili de amenzi de sute de mii de lei.

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, ANRE să verifice dacă furnizorii facturează în avans consumul de gaze naturale şi dacă o astfel de practică respectă prevederile legislative. „Vreau să vă rog să solicitaţi celor de la ANRE (nu sunt în subordinea noastră, ci a Parlamentului) să verifice, că există nişte informaţii privind facturarea în avans a consumului de gaze. Cred ca nu e corect să ceri bani înainte de la oameni, ci după ce consumă. Să vedem dacă se încadrează în prevederile legale şi în practica europeană„, a declarat Victor Ponta la şedinţa de Guvern.

Citeşte şi Gazprom şi Naftogaz au semnat un acord privind livrările de gaz rusesc în Ucraina