Gelu Vişan a plecat la PPDD. Vezi motivele pentru care fostul PDL-ist a ales tabăra lui Diaconescu

Deputatul Gelu Vişan a declarat, marţi seara, la România TV, că a decis să plece din PDL din cauza nedreptăţii pe care i-a făcut-o fostul partid refuzându-i candidatura, dar şi pentru că fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, cu care este prieten, a ales PPDD.

RomaniaTV.net
30 oct. 2012, 19:54
Gelu Vişan a plecat la PPDD. Vezi motivele pentru care fostul PDL-ist a ales tabăra lui Diaconescu

Vişan a spus că a fost îndepărtat fără vină din colegiul pe care l-a reprezentat în 2008-2012 în favoarea lui Ştefan Stoica, a cărui candidatură a primit aviz negativ de la comisia de etică a ARD.

În ceea ce priveşte opţiunea sa pentru partidul lui Dan Diaconescu, Vişan a oferit mai multe motive. „Printre altele, m-a convins gestul lui Dan Diaconescu de a candida împotriva lui Victor Ponta. Acelaşi curaj ar fi trebuit să-l aibă şi Vasile Blaga, nu să se ducă în Timiş„, a spus Gelu Vişan.

Apoi, în PPDD s-a înscris şi Antonie Solomon, despre care Vişan spune că a fost îndepărtat pentru că nu s-a conformat dorinţelor partidului de a da curs unor afaceri ilegale.

„Sunt prieteni, printre care şi Antonie Solomon, înscrişi la PPDD. Printre altele, este prietenul meu şi pentru că a făcut marea greşeală de a nu cupla la ceea ce i se cerea şi atunci a avut necazurile pe care le-a avut. Dacă vreţi, este acel sentiment al dreptăţii între olteni. Eu şi acum cred că Aurică Solomon a fost un mare nedreptăţit. O mare parte din membrii PDL daţi afară de la Dolj se regăsesc în PPDD”, a explicat Gelu Vişan.

Organizaţia judeţeană a PP-DD Dolj a depus, marţi, la Biroul Electoral Judeţean, lista cu candidaţi pentru alegerile parlamentare, printre aceştia aflându-se fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, Gigi Neţoiu şi Gelu Vişan, fost membru PDL.

Candidaţii PP-DD Dolj pentru Senat sunt: Antonie Solomon în Colegiul 1, Gheorghe Preotu – Colegiul 2, Ioniţoiu Grigorie – Colegiul 3, Maria Schutz -Colegiul 4 şi Adrian Stoica – Colegiul 5.

Pentru Camera Deputaţilor, pe lista PP-DD se regăsesc: Gheorghe Neţoiu – Colegiul 1, Mihai Cilibiu, preşedintele filialei doljene – Colegiul 2, Ionel Pană – Colegiul 3, Adrian Ursu – Colegiul 4, Ion Dumbravă – Colegiul 5, Laurenţiu Oprescu – Colegiul 6, Constantin Iancu – Colegiul 7, Gelu Vişan, fost membru PDL – Colegiul 8, Costinel Purcărin – Colegiul 9 şi Marian Lepădat – Colegiul 10.

Antonie Solomon va candida la alegerile parlamentare din partea PP-DD, pe Colegiul 1 Senat din Craiova, el semnând, pe 18 octombrie, adeziunea de intrare în organizaţia judeţeană a partidului.

„În mod oficial, începând de astăzi, alături de Partidul Poporului Dan Diaconescu, în calitate de membru şi viitor candidat al unui colegiu de Senat este nimeni altul decât domnul Antonie Solomon, căruia îi mulţumesc pentru decizia de a veni alături de noi, îl felicit pentru această decizie şi îl asigur că alături de echipa de la PP-DD Dolj, va reuşi în scrutinul electroral din această toamnă să dovedească faptul că a rămas în continuare un cetăţean iubit, un lider de marcă din politica doljeană. Împreună cu dumnealui, PP-DD Dolj va emite un scor foarte bun”, a declarat Mihai Cilibiu, preşedintele PP-DD Dolj.

Cilibiu a precizat că în proporţie de 99,99 la sută candidatura lui Solomon este sigură, fiind nevoie însă şi de decizia partidului la nivel naţional.

Antonie Solomon a afirmat că s-a alăturat PP-DD Dolj pentru că se consideră un om din popor şi îi place ideea de a face ceva pentru oameni.

„Ideea este că, aşa cum a spus şi domnul Dan Diaconescu, m-am întâlnit cu el şi asta m-a şi făcut să vin spre Partidul Poporului – «domne’, să nu furăm nimic în ţara asta doi ani de zile, dar nimeni să nu fure doi ani, nu trebuie să facem nimic bun, dar să nu furăm şi se adună 40 de miliarde de euro, 20 de miliarde de euro – evaziuni fiscale din partea celor care ştiu să le facă pe an». Şi noi asta încercăm, poate vocea mea, vocea lui…”, a declarat Antonie Solomon.

Fostul primar al Craiovei a spus că a decis să candideze pentru a reprezenta populaţia Craiovei în Parlament.

„Este opţiunea mea. Voi candida nu pentru că am tupeu, ci pentru că am în spatele meu 52.000 de votanţi şi cred că numărul lor a crescut foarte mult în ultimul timp şi am obligaţii morale faţă de aceşti oameni. Nu spun că voi revoluţiona Senatul sau Parlamentul sau această ţară, dar cert este că în Parlamentul României va fi o voce care va vorbi despre Craiova. (…) Sperăm să luăm colegiul cu jumătate plus unu, după sondaje. Ar trebui să mă culc şi să mă scol după 9 decembrie, dar m-am mai culcat după locale şi m-am trezit din viitor primar pe locul care mi-a displăcut. O să fiu mai atent acum, şi la calitatea oamenilor din secţiile de votare şi la militanţii partidului care vor să ajute. Să fie atenţi adeversarii noştri că nu mai dormim şi o să fim o forţă politică în acest oraş şi în acest municipiu”, a declarat Antonie Solomon.