General american: Rusia are totul pregătit pentru o invazie de amploare în Ucraina

Rusia are totul pregătit pentru o invazie de amploare în Ucraina, a estimat locotenent-generalul american Ben Hodges, comandantul trupelor americane în Europa, potrivit agenţiei de presă Unian.

25 nov. 2014, 13:59
General american: Rusia are totul pregătit pentru o invazie de amploare în Ucraina

Rusia are totul pregătit pentru o invazie de amploare în Ucraina, susţine locotenent-generalul american Ben Hodges.

‘Ei (ruşii) au toate resursele necesare. Nu pot, în baza datelor de care dispun, să trag concluzii despre intenţiile lor, dar ei au demonstrat deja că sunt capabili de aşa ceva şi au desfăşurat capacităţi în acest sens‘, a afirmat generalul american, într-un interviu pentru postul de televiziune ucrainean ’24’.

Ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov estimase anterior că Ucraina este în pragul etapei următoare unei ‘invazii de amploare’ a Rusiei, întrebat cât de mare este probabilitatea unei invazii ruseşti în prezent. ‘Prognoza abstractă este următoarea: suntem în pragul etapei următoare unei invazii de amploare’, a spus el.

În teren, schimburile de foc şi tirurile continuă în pofida armistiţiului din 5 septembrie care a mai redus din intensitatea confruntărilor dintre separatişti şi forţele ucrainene.

Trei civili au fost ucişi în urma bombardamentelor la Doneţk, fief al separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, în ultimele 24 de ore, a anunţat marţi municipalitatea.

Un obuz a lovit un autobuz marţi dimineaţă, ucigând doi pasageri, un tânăr de circa 25 de ani şi o femeie în jur de 40 de ani, şi rănind alte opt persoane.

Incidentul s-a produs în cartierul Kuibâşevski, situat în apropiere de aeroportul din Doneţk, de mai multe luni scena unor lupte violente între rebeli şi armata ucraineană, care îşi dispută controlul acestui obiectiv strategic.

Patru cartiere din Doneţk au fost bombardate în noaptea de luni spre marţi, a mai indicat municipalitatea, fără să precizeze circumstanţele în care a murit a treia persoană. Conflictul armat din estul Ucrainei s-a soldat deja cu peste 4.300 de morţi de la mijlocul lunii aprilie, conform datelor ONU.