General ucrainean, profeţie despre cel de-al Treilea Război Mondial: „Trebuie să-l luăm în considerare. Problema ucraineană are legătură cu securitatea Europei”

Războiul ruso-ucrainean ar putea da startul celui de-al Treilea Război Mondial, este de părere generalul ucrainean Yulia Laputina.

24 feb. 2022, 16:52

Un general ucrainean face o profeţie despre cel de-al Treilea Război Mondial. La finele anului 2021, generalul ucrainean Yulia Laputina atrăgea atenţia asupra faptului că o invazie completă a Ucrainei de către Rusia ar răspândi conflictul în Europa și ar putea sta la baza celui de-al Treilea Război Mondial.

Yulia Laputina, ministrul afacerilor veteranilor de la Kiev, care anterior a fost ofițer de top în serviciile secrete ale Ucrainei, a declarat pentru Sky News că o invazie completă a Ucrainei de către Rusia ar duce la răspândirea conflictului în întreaga Europă, situaţie în care ar trebui luat în calcul începutul celui de-al Treilea Război Mondial.

Citeste si Reacţiile ruşilor şi ucrainenilor după atacul lui Putin asupra Ucrainei: „Sunt din Dnepr. Nu fug. Rugaţi-vă pentru noi!” şi „Am trei câini, două pisici şi o bunică paralizată. Plâng. Sunt terifiată”

Profeţie cutremurătoare despre Al Treilea Război Mondial

În zorii zilei de 24 februarie 2022, armată rusă a atacat oraşul ucrainean Donbas. Explozii puternice au putut fi auzite în apropierea Capitalei, Kiev şi în Harkov şi zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în doar câteva ore de la debutul războiului. În aceste condiţii, profeția Yuliei Laputina revine în actualitate.

Dacă Rusia va invada, ar trebui să aveți grijă și de Balcani. Ce fac rușii acum în Serbia- ei încearcă să provoace o situație conflictuală în Balcani”, a spus ea într-un interviu acordat presei britanice.

Trebuie să luăm în considerare și [începutul] unui Al Treilea Război Mondial. Din punct de vedere geopolitic, se pare că acesta este un scenariu posibil. Deci… ar trebui să fim atenți la problema ucraineană pentru că ea are legătură cu securitatea continentului european”, a precizat oficialul.

Citeste si Moldovenii au început să-şi facă provizii după ce Maia Sandu şi-a anunţat intenţia de a declara stare de urgenţă. Magazinele alimentare, luate cu asalt de la primele ore. VIDEO

Alertă nucleară. Armata rusă a ajuns în apropierea centralei de la Cernobîl

Războiul din  Ucraina se apropie periculos de Cernobîl, aflat foarte aproape de Doneţk. Trupele ucrainene au făcut exerciții de luptă urbană cu arme de foc, grenade și mortiere, recent, în orașul Pripiat, oraș care a fost abandonat după explozia reactorului nuclear de la Cernobîl, în 1986, scrie Reuters.

Armata rusă a distrus 74 de instalaţii militare, între care 11 aerodromuri, în Ucraina, unde Moscova a lansat în cursul dimineţii o operaţiune militară de amploare, relatează AFP.

Ca urmare a atacurilor forţelor armate ruse, au fost distruse 74 de instalaţii terestre ale infrastructurii militare ucrainene. Aceasta include 11 aerodromuri ale Forţelor aeriene”, a anunţat la televiziune purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Ucraina. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă.

Ucraina spune că Rusia a desfășurat 203 atacuri de la începutul zilei, lupte având loc în aproape tot teritoriul, conform Reuters.