Generalul Alexandru Lapin a fost demis. Ce acuzații îi aduce Ramzan Kadîrov

Corespondenții militari ruși au anunțat demiterea generalului Alexandru Lapin. Liderul cecen, Ramzan Kadîrov l-a acuzat pe acesta că a pierdut bătălia de la Liman.

29 oct. 2022, 22:20
Generalul Alexandru Lapin a fost demis. Ce acuzații îi aduce Ramzan Kadîrov

Corespondenții militari ruși au anunțat demiterea generalului Alexandru Lapin. În locul lui a fost ales generalul Andrei Mordviciev.

Alexandru Lapin demis, Andrei Mordriciev admis

Generalul Lapin a fost înlăturat, a căzut într-o luptă inegală împotriva TikTokers-ilor ceceni. Renunțarea la un general, chiar și unul prost, la ordinul lui Kadîrov este un precedent fundamental care va elimina în curând Federația Rusă ca structură care are legitimitate și putere. Kadîrov și șefii republicilor autonome vor înlătura în curând generali, miniștri și .. președinți. Aceasta este tranziția finală către epoca prăbușirii imperiului și a ascensiunii republicilor naționale. Kadîrov și-a atins scopul. Acum se pare că știm cine este șeful în armata rusă. Și acesta nu este Șoigu, sau, de exemplu, Surovikin,” a spus consilierul șefei Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerașcenko.

Kadîrov l-a acuzat pe general de retragerea armatei ruse din regiunea Harkov și Liman, iar apoi de probleme de apărare în regiunile Svatovo și Kremennaya din regiunea LugansK, loc unde în prezent au loc foarte multe bătălii. Mai mult, Kadîrov l-ar fi acuzat pe  general de retragerea armatei ruse din regiunea Harkov și Liman .

Potrivit unor informații pe surse, generalul Andrei Mordviciev a fost numit comandant al Districtului Militar Central în locul lui Lapin.

Citește și: Arsenalul nuclear al Europei se modernizează. În luna decembrie, SUA trimit bomba gravitațională B61-12, cea mai importantă bombă nucleară pe care o au în dotare

Citește și: Mişcare neaşteptată a fiului fostului preşedinte chinez Hu Jintao după ce tatăl său a fost dat afară de la Congres. Motivul pentru care actualul preşedinte al Chinei a cerut evacuarea predecesorului său