Generalul Bălăceanu, verdict după rachetele căzute din Polonia: „E doar un incident. Nu se folosește o rachetă de croazieră ca să țintești o fermă” | EXCLUSIV

Generalul Bălăceanu liniștește românii, după invazia de fake news din social media, prin care s-a anunțat începutul celui de-Al Treilea Război Mondial.

16 nov. 2022, 11:22
Generalul Bălăceanu, verdict după rachetele căzute din Polonia: „E doar un incident. Nu se folosește o rachetă de croazieră ca să țintești o fermă” | EXCLUSIV

Generalul în rezervă Virgil Bălăceanu susține că nu este vorba despre rachete lansate către Polonia, ci despre niște fragmente căzute.

„NU avem lucrurile prea clare. investigațiile sunt in desfășurare. Majoritatea au fost de tip KH 101, KF 155, alte informații spun de pe platforme că inclusiv de pe platforme din Marea Neagră și Marea Azov.

Nu există cea mai bună certitudine deși se comentează că acestea ar fi dintr-o rachetă rusească. Biden spune că tragerea nu ar fi avut loc de pe teritoriul rușilor. Nu este vorba de rachete, ci despre fragmente de rachete”, a declarat generalul Virgil Bălăceanu, la România TV.

 

Generalul Virgil Bălăceanu: „NU începi o operație care înseamnă lovirea unui stat membru NATO, lovind un obiectiv care reprezintă o fermă, provocând daune unui tractor”

 

Contrar alarmelor false din online, prin evenimentul de marți seara nu s-a încercat „demararea” celui de-Al Treilea Război Mondial.

„Partea regretabilă este că este vorba despre două victime colaterale. Au murit doi oameni. Datele problemei ne-ar pune că nu este o lovitură în momentul în care se urmărește folosirea unei arme gen rachetă de croazieră, nu se țintește o fermă.

O analiză preliminară este legată de faptul că fie avem fragmente de rachetă, chiar o rachetă distrusă de sistemul de apărare antiaerian, poate fi și o rachetă care a primit coordonate greșite de zbor. NU poți să lovești atât de bine o mică grupare de doi oameni, este doar un incident.

NU începi o operație care înseamnă lovirea unui stat membru NATO, lovind un obiectiv care reprezintă o fermă, provocând daune unui tractor. NU este o lovitură, ci o cădere”, a mai transmis generalul.

 

Explozie de scenarii apocaliptice și conspirații în social media, după evenimentul nefericit din Polonia

 

Marți seara au circulat în social media o mulțime de scenarii apocaliptice. Printre autorii acestor postări s-a numărat și avocatul Dan Chitic.

„Total contraintuitiv din punct de vedere moral, intelectual sau spiritual, ******* cel mai vâscos, împuțit și ‘tenebros’ iese mereu la suprafață.

Câteodată, fizica simplă contrazice orice intuiție, de orice fel, de oriunde crezi ca ar veni.

Și da, va fi răzbel! D’ăla adevărat. Nuclear. Ca să se confirme ce am spus mai sus”, a precizat avocatul.