Generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, împuternicit de Mihai Fifor la conducerea IGSU

Generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi a fost împuternicit la conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), decizia premierului interimar Mihai Fifor fiind publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial. Iamandi îl înlocuieşte pe colonelul Daniel-Marian Dragne care deţinea funcţia din 3 februarie 2017.

RomaniaTV.net
26 ian. 2018, 20:35
Generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, împuternicit de Mihai Fifor la conducerea IGSU

Premierul interimar Mihai Fifor a decis împuternicirea generalui de brigadă Dan-Paul Iamandi pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Decizia a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial şi este valabilă începând cu data de 4 februarie.

Iamandi este în prezent inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Iaşi, conform News.ro. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a stabilit, în noiembrie 2015, că Dan-Paul Iamandi a fost recrutat de organele de contrainformaţii militare ”pentru încadrarea informativă a militarilor în teren şi a cadrelor din unitatea sa «în scopul prevenirii unor abateri disciplinare de la ordinea şi disciplina militară»”.

Potrivit CNSAS, Iamandi a folosit numele conspirativ ”Ioan Popa”, dar nu a semnat un angajament şi nici nu a transmis informaţii către Securitate, astfel că nu i se poate atribui calitatea de colaborator sau lucrător al Securităţii.

Iamandi în înlocuieşte din funcţie pe colonelui Daniel-Marian Dragne care a fost numit printr-o decizie semnată de Sorin Grindeanu, în 3 februarie 2017.