Generalul Gheorghe Turda, previziuni optimiste despre sfârşitul războiului: „Pentru Putin primează credinţa. O să se oprească în Săptămâna Mare, chiar dacă va fi învins”

Generalul Gheorghe Turda este de părere că războiul declanşat de Putin în Ucraina se va sfârşi în câteva săptămâni. Cântăreţul este convins că apropierea Paştelui îl va face pe liderul de la Kremlin să pună punct războiului, pentru că este un om credincios.

12 mart. 2022, 10:35
Generalul Gheorghe Turda, previziuni optimiste despre sfârşitul războiului: „Pentru Putin primează credinţa. O să se oprească în Săptămâna Mare, chiar dacă va fi învins”

Gheorghe Turda prevede sfârşitul războiului mai curând decât ne-am fi aşteptat. Şi asta pentru că apropierea Învierii Domnului, cea mai mare sărbătoare ortodoxă, îl va determina pe Putin să pună capăt conflictului, chiar dacă va fi înfrânt. Artistul mizează mult pe credinţa în Dumnezeu a liderului de la Kremlin.

Generalul Gheorghe Turda, previziuni optimiste despre sfârşitul războiului

Am o carte, Nostradamus, am cumpărat-o cu mari sacrificii din Franța în anii 1980, am tradus-o, și știam toate treburile astea cu pandemia și războiul. Părerea mea despre acest război e că în Săptămâna Mare, de Paște, se va finaliza. Pentru că Putin este un credincios. El deja s-a compromis în fața lumii. Nu știu dacă își va cere chiar scuze, dar o să oprească acest război în Săptămâna Mare. Va fi ca o înfrângere, dar pentru ca el primează credința, o să demonstreze lumii prin asta că e un ortodox convins.

Sunt două forțe care nu vor ceda! Sunt consternat ce se întâmplă, mai ales în partea de Nord, a venit sora mea la ziua mea, era atât de bulversata pentru că la noi e punctul de trecere spre Ucraina dinspre Sighetul Marmației. Avem neamuri apropiate dincolo, săracii vin aici speriați, necăjiți, războiul e război, nu te joci”, a declarat Gheorghe Turda, pentru Star Popular.

Citeste si Viaţa în buncăr a unei tinere din Cernihiv. Trăieşte într-un mod cu totul aparte: „Sunt victima unui bărbat care nu s-a jucat suficient cu tancurile în copilărie”

Tatăl cântărețului, împuşcat de ruşi

Declanșarea războiului ruso-ucrainean i-a trezit artistului amintiri extrem de dureroase. Gheorghe Turda a povestit cum a fost împușcat tatăl său chiar de către ruși. Cântărețul mărturiseşte, fără urmă de regret, că, din acest motiv, i-a urât pe ruşi toată viaţa.

”Rușii l-au împușcat pe tatăl meu în 1948. Tata a fost în Garda Regală până în 1947, s-a eliberat, și când a ajuns la Vânătorii de munte de la Baia Mare, au intrat în garnizoana de la Sighet și au vrut să-i fure arma, fiind în post, s-a luptat cu cinci soldați ruși. Unul dintre ei a tras în tata, i-a spart tot umărul și mâna stângă. Eu i-am urât toată viața”, a mai spus cântărețul, în cadrul interviului.

Citeste si ONU acuză Rusia de folosirea unor bombe cu fragmentare, aceste practici fiind catalogate crime de război