Viaţa în buncăr a unei tinere din Cernihiv. Trăieşte într-un mod cu totul aparte: „Sunt victima unui bărbat care nu s-a jucat suficient cu tancurile în copilărie”

Valerish are 20 de ani şi locuieşte în regiunea Cernihiv. Este unul dintre mulţii ucraineni care au refuzat să-şi părăsească ţara, deşi riscul de a-şi pierde viaţa nu este deloc de neglijat.

11 mart. 2022, 22:17
Viaţa în buncăr a unei tinere din Cernihiv. Trăieşte într-un mod cu totul aparte: „Sunt victima unui bărbat care nu s-a jucat suficient cu tancurile în copilărie”

Viaţa în buncăr. Tânăra locuieşte împreună cu mama, cu tatăl şi cu câinele într-un buncăr, pe care-l părăseşte doar atunci când trebuie să se aprovizioneze.

Trăiesc fiecare zi cu speranţa că mâine se va termina războiul, dar totul e din ce în ce mai rău. Văd cum orașul meu practic nu mai există și cum trupele ruse au ucis civili ucraineni. Parcă suntem în al Doilea Război Mondial, când fasciștii au ucis evrei. Mă simt ca un evreu care se ascunde de fasciști, dar sunt un ucrainean care se ascunde de ruși într-un buncăr. Cel mai important pentru mine este libertatea, dar, din păcate, trebuie să fiu victima unui bărbat care nu s-a jucat suficient cu tancurile în copilărie”, spune Valerish în filmuleţele pe care le postează pe TikTok sau pe Instagram.

Viaţa în buncăr a unei tinere din Cernihiv. Trăieşte într-un mod cu totul aparte

Ce o deosebeşte pe Valerish de ceilalţi ucraineni este faptul că şi-a păstrat un tonus mental bun. La fel şi părinţii ei. Împreună fac lucrurile să pară mai simple şi îşi fac viaţa mai uşoară într-o perioadă în care suflul morţii bântuie întregul popor.

Tânăra foloseşte o suflantă cu aer cald pe post de uscător de păr, face clătite împreună cu mama sa şi face baie într-o cadă din aluminiu.

Din când în când iese din buncăr pentru a filma dezastrul lăsat în oraş de invadatori şi urcă filmuleţele pe TikTok. Cele mai multe clădiri publice şi rezidenţiale au fost atacate cu rachete şi distruse, inclusiv o clădire care supravieţuise celui De-al Doilea Război Mondial.

Te rog Putin, opreşte-te”, este mesajul pe care tânăra i-l transmite liderului de la Kremlin prin intermediul reţelelor sociale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Photographer Valerish (@valerisssh)