Generalul Nicolae Ciucă a refuzat să fie desemnat prim ministru

Generalul Nicolae-Ionel Ciucă, actualul ministru al Apărării Naționale, ar fi refuzat numirea în poziția de prim-ministru, informează Stiripesurse.ro.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 21:18
Generalul Nicolae Ciucă a refuzat să fie desemnat prim ministru

Numele lui Ciucă a fost vehiculat în ultimele două zile ca fiind cel mai bine poziționat om politic pe care președintele Klaus Iohannis ar putea sa-l numească pentru a forma guvernul, de când, luni, CCR a decis că Iohannis nu-l poate desemna tot pe Orban, iar acesta a anunţat azi că îşi depune mandatul.

Ciucă este văzut ca fiind un profesionist și persoana capabilă să coaguleze o majoritate lejeră în Parlament pentru a forma un guvern de tehnicieni care să guverneze până la alegerile parlamentare, dar calculele politice se pare că nu se potrivesc cu intenţiile ministrului interimar, care ar fi refuzat numirea, conform informaţiilor publicate de Stiripesurse.ro.

Alte variante ar fi actualul ministru interimar de Externe, Bogdan Aurescu, și deputatul PNL Cătălin Predoiu, actualul titular de la Justiție, care și-a fixat ca țintă a mandatului său desființarea Secției Speciale de Investigare a Magistraților (SIIJ).

Citeşte şi: Klaus Iohannis a anunţat programul consultărilor. Noul premier va fi anunţat miercuri seară, în jurul orei 20.00